SAĞLIK Haber Girişi : 07 Mart 2011 23:45

Kongre Sonrası Diyanet-Sen İlk Başkanlar Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

Kongre Sonrası Diyanet-Sen İlk Başkanlar Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

Memur-Sen Konfederasyonu’nun gerçekleştirdiği Türkiye Buluşması sonrası Diyanet-Sen, Şube Başkanları ve İl Temsilcileri ile birlikte 4. Olağan Genel Kurul Sonrası ilk Başkanlar Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

 

Toplantıda Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Memur-Sen’in “Şimdi Soylu Mücadeleye Davet Vakti ” çağrısı ile 15 Mayıs 2011 öncesi hedef üye sayıları ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu amaçla şube başkanlıklarının ve il temsilciliklerinin var olan üyelerini %20 artırarak hedeflemiş oldukları üye sayısına ulaşabileceklerini ifade etti. Buna ulaşmak için ilçe temsilciliklerinin de önümüzdeki iki ay içerisinde yoğun bir çalışma içine girmelerini istedi.

 

Konuşmasının devamında Bayraktutar son iki yıldaki kazanımlardan bahsederek Diyanet İşleri Personeli için son yılların en güzel kazanımlarının elde edilmesinin, 30 yıldır çıkmayan Teşkilat Yasasının çıkmasının, Hükümetle yapılan Toplu Görüşmelerin toplu sözleşmeye dönüşmesi gibi gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

 

Bayraktutar; 4/B’li Statüde çalışan personelin sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmeleri hakkında bilgi vererek amaçlarının 4/B’li çalışanların kadroya geçmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Genel İdare Hizmetleri Personelinin 80 TL’lik Ek Ödemeyi alamayışları ile ilgili sorunun düzeltilmesi için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’na gerekli girişimleri başlattıklarını bahse konu 375 sayılı Kararname’nin düzeltilerek Genel İdare Hizmetlerindeki çalışan personelin mağduriyetinin giderilmesinin öncelikli hedefleri içinde olduğunu bildirdi.

 

Türkiye’deki antidemokratik yaptırımlara değinen Genel Başkan Mehmet Bayraktutar; yeni bir Sivil Anayasa ve başörtüsü yasağının kalkması gibi konuların da önemine vurgu yaptı.

 

Genel Başkanın konuşmalarının ardından Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri sekretaryaları ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Toplantı şube başkanları ve il temsilcilerinin söz alarak illerinde yaptıkları teşkilat çalışmaları, karşılaştıkları sorunlar ve bunların çözümü yönündeki konuşmaları ile son buldu.