KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 17 Ağustos 2013 12:19

Kök ve Toprak dinleyiciyle buluştu

Kök ve Toprak dinleyiciyle buluştu

Erzurumlu  TRT İstanbul Radyosu Sanatçılarından Zafer Taşdan ve Gitarist Şeyhmus Fidan, her aşamasını büyük bir titizlikle yürüttükleri Kök ve Toprak projesini, dinleyiciyle buluşturdular.

Zafer Taşdan ve Gitarist Şeyhmus Fidan, her aşamasını büyük bir titizlikle yürüttükleri Kök ve Toprak projesini, dinleyiciyle buluşturdular. İmprovize ve canlı yapılmış kayıtlar, usta müzisyenlerin katkıları, Ara Güler ve Ali İhtiyar’ın fotoğrafları, yalın aranjeler, projenin anlamını daha da güçlendirmiş çalışma 12 eserden oluşuyor. 

Zafer Taşdan ve Şeyhmus Fidan’ın, birlikte hazırladıkları çalışma “Kök ve Toprak”,Ağustos 2013 te raflardaki yerini aldı. Çalışmanın samimiyeti ve repertuar seçimi oldukça etkileyici. Ara Güler ve Ali İhtiyar’ın fotoğraflarıyla dinleyiciyi, uzun bir masala misafir ediyor… Mey, duduk, gitar ve diğer halk çalgıları, bu mavi masalda, coğrafyanın seslerine Tanrı misafiri oluyorlar…

“Orda bir köy var uzakta”ile çocukluğumuzdan başlayıp, “Loran Bar”ve “Kadifeden Kesesi”ile komşu ziyaretlerinde bulunuyorlar. Çalışmada “Tutam Yar Elinden”, “Artvin Potpori” ve diğer eserlerle, Kökten aldığımız gücün, Topraktaki nefesini, olağan üstü bir içtenlikle anlatıyorlar.

Palandöken