ERZURUM Haber Girişi : 17 Kasım 2015 23:43

KOBİ eğitimleri ETSO'da başladı

KOBİ eğitimleri ETSO'da başladı
KOBİ eğitimleri ETSO'da başladı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, AB'nin KOBİ'lerle ilgili politikalarına dikkat çekmek ve Türkiye'de girişimciliği desteklemek amacıyla, bu yıl 16-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kutlanan Avrupa KOBİ Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Bu kapsamda Erzurum'da da, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) iş birliği ile KOBİ işveren ve çalışanları ile girişimcilere yönelik düzenlenen eğitimler başladı. ETSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programında, "Pazarlama Yönetimi" konulu ilk dersi, Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen verdi. Çok sayıda kursiyerin katıldığı eğitimlerde ABİGEM uzmanları tarafından ayrıca, "Muhasebe", "Bilgi Belge Yönetimi" ve "Kurumsallaşma" konularında eğitim verilecek. ETSO'daki eğitimler, 20 Kasım 2015 tarihinde sona erecek.

KOBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
2009 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan Avrupa KOBİ Haftası çerçevesinde KOBİ'ler için 37 ülkede eşzamanlı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde, mevcut girişimcileri faydalanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirmek ve daha çok sayıda insanı kendi işini kurmaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Avrupa KOBİ Haftası nedeniyle, Erzurum'un yanı sıra AB Bilgi Merkezleri'nin faaliyet gösterdiği Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Denizli, Diyarbakır, Edirne, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sivas'ta düzenlenecek olan seminerler, KOBİ'lere yönelik AB fonlarına odaklanırken; Antalya, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Van'da dış ticaret ve Avrupa Birliği standartları konulu bir dizi etkinliği içerecek. Türkiye'deki AB Bilgi Merkezleri Ağı tarafından düzenlenen tüm KOBİ etkinlikleri halka açık olarak gerçekleştiriliyor.

EKONOMİNİN BEL 
KEMİĞİ; KOBİ'LER
AB'deki işletmelerin yüzde 99'unu temsil eden KOBİ'ler ekonominin bel kemiğini teşkil ediyor. Son 5 yılda ortaya çıkan iş imkanlarının yüzde 85'ini sağlayan KOBİ'ler özel sektördeki toplam işgücünün de üçte ikisini istihdam ediyor. AB, KOBİ ve işletmeleri, ekonomik büyüme, yenilikçilik, istihdam oluşturma ve sosyal uyum için anahtar faktörler olarak görüyor.
KOBİ'ler AB ekonomisi için olduğu kadar Türk ekonomisi için de büyük önem teşkil ediyor. Oluşturulan istihdamın yüzde 76'sı gibi büyük bir kısmını sağlayan Türkiye'deki toplam işletme sayısının yüzde 99.8'ini teşkil eden KOBİ'ler, bir bütün olarak ekonominin yüzde 54'üne tekabül ediyor. Türkiye'de KOBİ'ler ihracatın yüzde 59.3'ünü, ithalatın da yüzde 39.9'unu üstleniyor.
Etiketler : etso
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.