ERZURUM Haber Girişi : 30 Mart 2015 00:53

Kırık Tüneli nihayet!

Kırık Tüneli  nihayet!
Ovit Tüneli'nin devamı niteliğindeki Kırık Tüneli'nden müjdeli haber geldi.
Ovit Tüneli'nin devamı niteliğindeki Kırık Tüneli'nden müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz yıl Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi iptal edilen 7.2 kilometrelik Kırık Tüneli'nde yeniden ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan firma yeniden çalışmalara başladı. 
GEÇTİĞİMİZ yıl Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi iptal edilen ve uzun bir süre çalışmaları durdurulan Kırık Tüneli'nde mutlu son.  Tamamlandığın da  Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgesini birbirine bağlanacak olan Ovit Tüneli'nin devamı niteliğindeki 7200 metre uzunluğunda olan Kırık Tüneli'nde çalışmalar yeniden başladı. Yeni ihaleyi kazanan Seza İnşaat, havaların ısınmasıyla birlikte tünelin yapımı için start verdi.
 ERZURUM-İspir arasında ki Ovit, Dallıkavak ve Kırık tünellerinin yapımının tamamlanması halinde 4 saat süren Erzurum-Rize arası 2 saata düşecek. Ayrıca yılın 6 ayı kapalı olan bölge 12 ay 365 gün boyunca açık olacak. Mevcut güzergâh da yaklaşık 30 kilometre kısalacak ve böylece, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kesintisiz bölünmüş yolla birbirine bağlanmış olacak. Tünelin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.
Etiketler : tünel
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.