GÜNCEL Haber Girişi : 15 Ağustos 2014 19:40

Kimsesiz çocuklar uçurtma şenliğinde buluşuyor

Kimsesiz çocuklar uçurtma şenliğinde buluşuyor

 Gençlik çalışmaları ile adından söz ettiren İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER, kimsesiz çocukları da unutmadı. Bir yıl süren kapsamlı bir projenin son adımı bu hafta sonu büyük bir şenlik ile gerçekleştirilecek. 

Uzun yıllardır gençlik çalışmaları ile adından söz ettiren ÖNDER, İmam Hatip öğrencileri ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocukları bir yıldır sürdürülen bir projede bir araya getirdi. “Onun Kimsesi Benim” ismi ile Türkiye çapında 27 ilde gerçekleştirilen projenin son ayağında 840 öğrenci bu hafta sonu İstanbul’da yapılacak şenlikte bir araya gelecek.

Korkut, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi; “Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak gibi Türkiye çapında pek çok ilinde birden gerçekleştirilen proje kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Çocuk Esirgeme Kurumundaki ‘kimsesiz’ çocukların iletişime geçmesi sağlandı.