SPOR Haber Girişi : 16 Haziran 2016 08:42

Kazım Karabekir Stadı GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Kazım Karabekir Stadı GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Doğu'nun göz gözde stadyumu yeni sezona hazırlanırken, alttan ısıtma sistemi sayesinde kış sezonunda da yeşil kalma özelliğini gösteren stadyumda bu uygulamanın saha zeminine büyük faydaları oldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kazım Karabekir Stadı'nda hummalı çalışma yapıyor. Doğu'nun göz gözde stadyumu yeni sezona hazırlanırken, alttan ısıtma sistemi sayesinde kış sezonunda da yeşil kalma özelliğini gösteren stadyumda bu uygulamanın saha zeminine büyük faydaları oldu. Kazım Karabekir Stadı Tesis Müdürü Yakup Çiltaş, alttan ısıtma sistemi sayesinde bu sezon saha zeminin daha diri ve güçlü kaldığına işaret ederek, ara ekim sayısının çok düştüğünü söyledi. Çiltaş, "Eskiden üç ara ekimi yapıyorsak, bugün bu sayı bire inmiş durumda. Bu avantajı da bize alttan ısıtma sistemi sağladı" dedi. 

SAHA ZEMİNİ ARTIK 
DAHA GÜÇLÜ VE DİRİ
2011 UNIVERSIADE döneminde yapılan Kazım Karabekir Stadı, alttan ısıtma sistemi ve konumu itibari ile UEFA kriterlerine getirilmişti. Alttan ısıtma sisteminin 2015-2016 sezonunda tam randımanlı olarak çalıştırılması sonucu saha zemininin daha canlı ve diri kaldığına işaret eden Çiltaş, "İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil'in direktifleri ile yaptığımız çalışmalar sonucunda saha zeminin daha diri ve canlı tuttuk, artık saha zemini yazında kışında yeşilliğini koruyor. Biz sadece bir kez ara ekimi yaparak, kale önlerinin çimlerini yeniledik" dedi.

2000 KOLTUK YENİLENDİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, sahanın alttan ısıtma sistemi sayesinde sezon boyunca yeşil kaldığını bunun da Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a önemli bir avantaj sağladığını belirterek, "Şampiyonlukta sahamızın her zaman yeşil ve hazır olmasının da katkısı oldu" dedi.
Taşkesenligil, stat personelinin artık alttan ısıtma sistemini daha profesyonelce kullanabildiğinin altını çizerek, sezon içinde kırılan ve tahrip olan 2 bin adet koltuğu da yenilediklerini söyledi. Taşkesenligil, "Yeni sezonda da takımımız muhteşem bir zeminde top koşturacak ve taraftarımız güzel statta maç izleyecek" dedi.
Saha çimlerini biçmekle görevli personel Mahmut Akdi ise, yeni sezonun ilk maçında baklava dilimli bir sahayı BB Erzurumspor için hazırlayacağını söyledi.
Etiketler : stad
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.