Haber Girişi : 20 Ağustos 2019 12:23

Karayazı’da HDP’li başkan gerginliği-PKK’lı Melike Göksu için de sular ısınmaya başladı

Karayazı’da HDP’li başkan gerginliği-PKK’lı Melike Göksu için de sular ısınmaya başladı

Terör örgütü PKK üyesi olduğu için hapis cezası alan ancak dosyası hala Yargıtay’da görüşülmeyi bekleyen Karayazı’nın HDP’li belediye başkanı Melike Göksu, PKK lehine takındığı tavırlar yüzünden ilçede ciddi bir gerginliğe yolaçıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından “Terör örgütü PKK’ya yardım ettikleri” gerekçesi ile görevlerinden alınan Diyarbakır, Van ve Mardin’in HDP’li belediye başkanlarından sonra gözler bu kez de benzer tutum içinde olan HDP’li kimi ilçe belediye başkanlarına çevrildi.

Bir yanda devlet askeri ve polisiyle yurt içinde ve sınır ötesinde PKK’ya karşı amansız mücadele verirken ve bu uğurda asker ve polisimiz şehit düşerken, bazı HDP’li il ve ilçe belediye başkanları da mensubu oldukları terör örgütüne her türlü desteği vermeyi sürdürüyor.

Diyarbakır, Van ve Mardin’in HDP’li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmasının ardından Güneydoğu ve Doğu’daki bazı HDP’li belediye başkanları için de aynı kararın alınabileceği konuşuluyor. Çünkü yapılan incelemelerde, HDP’li kimi belediye başkanları, belediyenin mali ve fiziki imkânlarını terör örgütünün lehine kullandıkları tespit edildi. Yasalar gereği bu durum karşısında ilgililer hakkında görevden uzaklaştırmanın yanı sıra adli işlem yapılıyor.

Erzurum’un Karayazı ilçesinde de iddialar birbiri ardına gündeme gelmeye başladı ve zaten hakkında terör örgütü üyesi olmaktan hapis cezası bulunan ancak dosyası henüz Yargıtay’da olduğu için cezası kesinleşmemiş olan HDP’li belediye başkanı Melike Göksu, ilçede toplumsal huzuru bozucu ve maşeri vicdanı rahatsız edici uygulamalar içine girdi.

Karayazı’da terör örgütüne karşı direnç gösteren ve devletin yanında yer alan ailelere karşı PKK eliyle gözle görünür bir baskı uygulanıyor. Baskı yapan PKK’lı militanlar ise, bu cesaret ve gücü kendisi de PKK’lı olan Karayazı’nın HDP’li kadın belediye başkanı Melike Göksu’dan alıyor.

Karayazı’yı PKK’nın “Erzurum’daki son kalesi” olarak gören kanlı terör örgütü, bu ilçede halkın huzur ve güven içinde yaşaması için tesis edilen her türlü ortamı bozmaya ve vatandaşı korku ve baskı altında tutarak PKK’nın varlığını sürdürmek istiyor. PKK’lı bir terörist olduğuna dair her türlü delilin ortada olmasına hatta yerel mahkemenin bu durumu tescil edip hapis cezası vermesine karşın, yasa gereği temyiz mahkemesi son sözü söylemediği için “suçlu” sayılmayan, bu yüzden de son seçimde belediye başkanı seçilen Melike Göksu, Karayazı halkının psikolojisini bozmaya devam ediyor.


Etiketler : haşim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.