KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 25 Mart 2015 01:13

Kar Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor

Kar Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kar Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kar Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. 
Bu yıl 11.'si düzenlenen Kar Film Festivali 2. gününde de Erzurumlular ve iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik söyleşi ve film gösterimleri olacak. Film Arası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Koçer'in sinema eleştirmenliği üzerine yaptığı söyleşi ile devam eden festival öğleden sonra 13.00'de Sivas Filmi Yönetmeni Kaan Müjdeci'nin Sivas filmi üzerine yapacağı söyleşi ile devam edecek. Saat 15.30'da ise Serdar Seki reklam filmi ve klip üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca cep salonlarında çeşitli filmlerin gösterimi de olacak.
Festival Öğrenci Komitesi Başkanları Ahmet Tevfik Karayurt ve Yaşar Bayoğlu yaptıkları açıklamada festivale bu yıl farklı yenilikler kattıklarını belirterek, "Bugün festivalimizin 2. günündeyiz. Her yıl bir yenlik katmaya çalışıyoruz. Dolu dolu bir gün daha geçireceğiz. Yaklaşık 50 öğrenci arkadaşımızı festival görevlisi yaptık. Konuklarımızla çok titiz bir şekilde ilgileniyorlar. Haber biriminde arkadaşlarımız görevliler an be an haberler fakültemiz haber ajansı aracılığıyla ve dış haberlerden sorumlu arkadaşımız aracılığıyla tüm ajans ve gazetelere servis ediliyor. Güler yüzlü sempatik özel bir ekipten oluşturduğumuz arkadaşlar gerçekten festivale ayrı bir renk kattılar. Ayrıca hacdack üzerinden arkadaşlarımız festivalle ilgili yorum ve görüşlerini paylaşabiliyorlar. Buda sansüre kapalı olduğumuzu gösteriyor. Buradaki tüm görüşler dikkate alınıyor." şeklinde konuştular.

MERYEM FİLMİ EKİBİ 
KAR FİLM FESTİVALİNDE
Bu yıl 11'incisi düzenlenen Kar Film Festivalinde yıldız yağmuru devam ediyor. Meryem filminin yönetmeni Atalay Taşdiken, yapımcısı Baran Seyhan ve oyuncusu Mehmet Usta öğrenciler ile film üzerine söyleşi gerçekleştirdi. 
Evlenir evlenmez kocası İstanbul'a çalışmaya giden yeni gelin Meryem'in çıkış mücadelesinin anlatıldığı 'Meryem'filminin yönetmeni Atalay Taşdiken, yapımcısı Baran Seyhan ve oyuncusu Mehmet Usta Kar Film Festivali kapsamında öğrencilerle buluştu. Toplumsal bir gerçeği anlatan filmin devamının gelip gelmeyeceği yönündeki soruya Taşdiken, "Bu konuyu Meryem filmi ile yeterince anlatabildiğimi düşünüyorum. Çok büyük konuşmak istemem ama en azından çekerken de şu gün itibariyle fikrimi söylemek gerekirse Meryem tek film olarak kalacak. Filmin ismini özellikle seçtiğine dikkat çeken Taşdiken, "Hem kahramanın ismi hem de Hristiyan ve Müslüman öğretilerinde kadının en saygı değer halini anlatır" diye konuştu.
Benzer temalı filmlerin çekilmesini değerlendiren yönetmen Taşdiken, farklı kast ve faklı mekânlarla 10 farklı Meryem filmi izlenilebileceğini vurguladı. Taşdiken, "Bu filmi yapmayı çok istedim. Yeşilçam'da da yapılmış benzerleri vardır. Bu benim filmimdir hiçbir sahnesi başka filmi sahnesinden alınmış değildir. Filmin başında kocanın sürpriz telefonuna kadar benim düşüncemdir. Ne olursa olsun daha önce çekilmemiş film yok, yazılmamış kitap yok. 20 duygu üzerine romanlar yazılıp filmler çekiliyor. Toplasan kaç nota var ama dünyada milyonlarca müzik yapılıyor" şeklinde konuştu.
Etiketler : film
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.