KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 06 Eylül 2016 01:39

Kanuni'nin Erzurum'a GELİŞİ KUTLANACAK

Kanuni'nin Erzurum'a GELİŞİ KUTLANACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikle Erzurum'un Bânisi, Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın kente gelişinin ve Erzurum'u yeniden mamur hale getirilmesi için verdiği fermanın 482. yıldönümü kutlanacak.
Bugün Narmanlı Camii önünde saat 12.00'de başlayacak olan atlı ve mehteranlı kortej yürüyüşü, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erecek. Burada saat 13.00'te Havuzbaşı Kent Meydanı'nda yapılacak olan törende de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tüm vatandaşları Kanuni Sultan Süleyman'ı anma programına davet etti. Başkan Sekmen, "Dünya'da 'Osmanlı' dendiğinde Fatih Sultan Mehmet Han'la birlikte akla gelen padişah Kanuni Sultan Süleyman'dır. Avrupalıların ifadesiyle 'Muhteşem Süleyman'ın Erzurum'a gelişinin 482. yıldönümünü düzenleyeceğimiz programla kutlayacağız. Kanuni Sultan Süleyman bilindiği gibi o tarihlerde yıkık ve virane Erzurum'u inşa eden ve Tebriz'den getirttiği insan kaynağıyla güçlendiren cihan hükümdarıdır. Bu, cihan padişahına Erzurum'un bir vefasıdır. Erzurumluları bu önemli ve tarihi günün atmosferini yaşamaya ve tarihe tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi. Bu arada Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki programda mehter konseri, bar ekibi ve atlıların gösterisi olacak, vatandaşlara Osmanlı macunu ve şerbeti de ikram edilecek.
Etiketler : kanuni
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.