GÜNDEM Haber Girişi : 27 Nisan 2015 08:40

Kamulaştırmalar yapılıyor YIKIM TAM GAZ

Kamulaştırmalar yapılıyor YIKIM TAM GAZ
Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler Projesi alanı içerisinde yer alan 2. etap için kamulaştırmaları tamamlıyor. Son kamulaştırmaların yapıldığı alandaki binalarda birer birer sökülüyor.
Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler Projesi alanı içerisinde yer alan 2. etap için kamulaştırmaları tamamlıyor. Son kamulaştırmaların yapıldığı alandaki binalarda birer birer sökülüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, son 5 ay içerisinde 261 kişiye ait binaların kamulaştırıldığını söyledi. Kamulaştırma karşılığı hak sahiplerine 7 milyonun üzerinde para ödendi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde geri sayım sürecinin başladığını belirtti. Yakutiye Belediyesi, 150 dönüm alanın 80 dönümlük kısmını geçtiğimiz yıllarda kamulaştırmak suretiyle alanı kötü yapılardan temizlemişti. İkinci etap 70 dönüm de kamulaştırmalar hızla sürüyor. Son 6 ay içerisinde 261 kişiye ait 5.869 metrekare arsa, 10413 metrekare enkaz kamulaştırması yapıldı. Ali Korkut, yapılan kamulaştırmalar karşılığında hak sahiplerine arsa ve enkaz bedeli olarak 7 milyon 393 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.

ÜÇ KÜMBETLER PROJESİ 
BİRAN ÖNCE BAŞLAMALI

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler Projesi ile ilgili olarak çeşitli engeller ve engellemeler ile karşılaştıklarını hatırlatarak "Gelinen noktada projenin önünde engellerin kalktığını ifade edebiliriz. Geçen zaman Erzurum için ve bu muhteşem proje için kayıp zamandı. Şimdi projenin uygulama safhası için çalışma yapıyoruz. İhale sürecine girmek üzereyiz. 150 dönüm alanda muazzam bir Erzurum sunumu oluşacak. Erzurum için bu devasa projeye herkesin olumlu katkılarını bekliyoruz. İnşallah başka engellerle karşılaşmadan projenin uygulamasını sağlarız" şeklinde konuştu.
Üç Kümbetler Proje alanını kapsayan Sultan Melik ve Rabia Ana semtlerini içerisine alan 150 dönüm alanda Üç Kümbetler, Kare Kümbet ile birlikte 26 tarihi ve sivil mimari örneği yer alıyor. Proje ile, Erzurum ve çevre illerde yer alan tarihi eserlerin konum ve ulaşım bilgileriyle birlikte sunum yolu da yer alacak. Böylece Erzurum merkezli turizm açılımı da projenin artıları arasında yer alıyor.

KENT MEYDANI BÜYÜYOR

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yakutiye Kent Meydanı, bir miktar daha genişledi. Yardım Severler Derneğine ait pembe bina kamulaştırılarak yıkıldı. 380 metrekare büyüklüğündeki alan, düzenleme yapılarak Kent Meydanı alanında yer alacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, Meydanın büyümeye devam edeceğini söyledi. 
Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından 2011 yılında gerçekleştirdiği projeyle Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa camiini içerisine alan Erzurum'un ilk Kent Meydanı, 380 metre kare daha büyüdü. Kent Meydanının bir ucunda bulunan 380 metre kare alana kurulu pembe bina 1.739.555 lira ödenerek kamulaştırıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Kent Meydanı Projemizi uygularken, imkansızlık nedeniyle pembe bina, PTT binası ve şahsa ait bina dışarıda kaldı. Ancak hala alanı genişletmek, Kent Meydanına dahil etmek için çalışmamız var. İnşallah bölgeye göze çok hoş gelebilecek bir çalışmayı gerçekleştireceğiz" dedi.
Yakutiye Belediyesi tarafından 1 milyon 740 bin lira kamulaştırma bedeli ödenerek yıkılan pembe bina ile Yakutiye Kent Meydanı da büyüdü. Kent Meydanının büyümesini sağlayan çalışma, PTT binasına kadar indirilerek Cennet Çeşme Sokağı da içerisine alan, Boyahane Camii ve Hamamını da aynı alan üzerinde birleştirme hedefleniyor.
Etiketler : yıkım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.