GÜNCEL Haber Girişi : 26 Mart 2017 22:27

Kaçak tur düzenleyen acentelerin önüne geçilmeli

Kaçak tur düzenleyen  acentelerin önüne geçilmeli
Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan seçim sonucunda göreve başlayan 2. dönem Kuzeydoğu Anadolu  Bölgesel Yürütme Kurulu'nun genç kadrosu işini sıkı tutuyor.
Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan seçim sonucunda göreve başlayan 2. dönem Kuzeydoğu Anadolu  Bölgesel Yürütme Kurulu'nun genç kadrosu işini sıkı tutuyor. 105 seyahat acentesinin bağlı olduğu ve merkezi Erzurum olan (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu BYK, Doğu Anadolu'nun turizmine katkı sağlamak adına birlikte adımların atılacağı yeni bir dönem başlatıyor.
Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır'ı kapsayan 105 seyahat acentesinin kendilerine bağlı olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsak Karadaş; ''Bölgemizde turizm adına yaşanan sorunların çözümü için tüm acenteleri ortak bir paydada buluşturacağız. Birlikte hareket ederek Doğu Anadolu'nun turizmine katkı sağlayacağız'' dedi. 
 
KAMU-STK VE ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ŞART... 
"İki yıllığına devraldığımız bayrak yarışını bizden önceki yönetimin bıraktığı yerden devam ettirerek en iyi hizmeti bölgemiz adına gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuşan (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu  Başkanı İsak Karadaş ; "Bunun için bölgedeki tüm seyahat acentelerinin kurumsal altyapılarını güçlendirerek işe başlıyoruz. Bölgede geniş çaplı çalışmalarımızla kamu, sivil toplum, özel teşebbüs ortaklığıyla tüm faaliyetlerimizi tek vücut halinde gerçekleştireceğiz." dedi. 
Başkan Karadaş; "Türkiye'nin en genç BYK yönetimine sahibiz. TÜRSAB 'a bağlı 39 BYK'dan  en genç yönetim ve yine hizmet alanı en geniş olan BYK'lardan biri de biziz. Sorunların yoğun olduğu bölgemizde gücümüz yettiğince, çalışan ve çözüm üreten etkili bir yönetim olmaya çaba sarf edeceğiz. 
 
2017 ETKİNLİK YILI OLACAK... 
İlk yılımızda birçok etkinlik düzenleyeceğiz diyen Başkan İsak Karadaş ;''Genç ve dinamik arkadaşlarımızla birlikte 2017 yılı içerisinde bölge  turizmine  katkı adına  birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Nisan ayında Erzurum'da turizm zirvesi kapsamında TÜRSAB'ın Türkiye genelindeki tüm seyahat acentelerini davet edeceğiz. Yine önümüzdeki aylarda Erzurum seyahat acenteleri olarak İran pazarına yönelik bir gezi düzenleyeceğiz. Bizim öncelikli gayemiz şehrimiz başta olmak üzere tüm bölgemize turizm sektöründe en iyi hizmeti sunmaktır. Böylelikle şehir, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.  
TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu BYK Başkanı İsak Karadaş, Genel Sekreter Abdulkadir Ergün ve Sayman Erhan Pergelin hazır bulunduğu toplantıda, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet için kendilerine bağlı tüm seyahat acenteleriyle ortak hareket edileceği vurgulandı. Seyahat acenteleri olarak en büyük sıkıntılarından birinin kaçak tur düzenleyen acenteler olduğu belirtildi.  
Kaçak tur düzenleyerek haksız kazanç sağlayan acentelerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen BYK Başkanı İsak Karadaş; "Bu konuda özellikle üniversitelerimizden hassasiyet bekliyoruz." dedi. 
Karadaş; "Okullarda üniversite öğrencilerinin kendi başlarına organize ederek düzenledikleri turların amatörce yapıldığını, bunların hiçbir yasal dayanağının olmadığını söyledi. Bu tür kaçak tur düzenleyen acentelerle yasal çerçevede gerekli mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 
Ama bizim mücadelemiz tek başına yeterli olmuyor, özellikle Atatürk Üniversitemizden ve Teknik Üniversitemizden bunların önüne geçilmesi için çeşitli yaptırımlar uygulayarak bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz." dedi.  "Aynı zamanda Turizm İl Müdürlüğümüzden de bu konuda takibat ve yaptırım uygulayarak bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz," dedi. 
 


HEDEF 12 AY VE 
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM... 
Son yıllarda özellikle Erzurum Büyükşehir Belediyesi marifetiyle, Valilik ve İl Turizm Müdürlüğü işbirlikleriyle şehrimizin kış turizmine yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldı, diyen (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri A.Kadir Ergün; "TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu BYK olarak  yine Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Turizm İl Müdürlüğümüzle irtibatlı şekilde Erzurum başta olmak üzere bölge turizmini sadece kış turizmi olmaktan çıkarıp tüm turizm alanlarında aktif hale getirmek için çalışacağız. Çünkü bölgemiz konum ve sahip olduğu potansiyel itibariyle on iki ay boyunca turizm faaliyetlerinin yapılmasına müsaittir. 
Bunun içinde bize bağlı tüm acentelerle ortak hareket ederek turizm potansiyelimizi önce bölgemizde, sonra ülkemizde ve nihayetinde tüm dünyada duyuracağız." şeklinde konuştu. 
 
TARİHİ KAMPÜSTE 
MERKEZ YERLEŞKESİ GEREK...  
İstasyon Caddesinde bulunan mevcut binalarının konumu itibariyle hizmet vermek için uygun olmadığını söyleyen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu BYK Başkanı  İsak Karadaş; daha iyi bir hizmet için yeni bir yer taleplerinin olduğunu ifade etti. 
Kış turizminin lider şehri Erzurum aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Şehrimize her yıl, yaz-kış,  yerli ve yabancı binlerce turist geliyor. Biz Kuzeydoğu Anadolu BYK olarak şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 
Fakat hizmet binamız konumu itibariyle merkeze uzak olması nedeniyle yetersiz kalıyor. Tarihi dokuların olduğu Çifte Minareler, Yakutiye Medresesi gibi yerlerde ofisimizin olması şehrimizi tanıtımına katkı için daha güzel olacaktır. 
İstanbul Sultan Ahmet'te, Konya Mevlana'da Nevşehir Ürgüp'te bunun örnekleri var. Bu şehirlere giden yerli ve yabancı turistler için aynı yerde hizmet veren (TÜRSAB) ve BYK hizmet büroları yer alıyor, bizde niye olmasın. Her zaman bizlerin yanında olan yerel yönetimlerimize yer talebimizi iletiyor,  destek vermelerini bekliyoruz,"dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.