KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 30 Kasım 2020 00:20

İnsan ölür ama sanatçı yaşar

İnsan ölür ama sanatçı yaşar
“Türkü Paşa”ya vefaya, aileden teşekkür…

Merhum Raci Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır, “Babam ömrünü bu ülkeye ve müziğe adamış bir kimseydi. Bugün O’nun adının son derece kıymetli bir liseye verilmesinden ötürü evlatları olarak çok mutluyuz” dedi. 

ÇOK YÖNLÜ BİR SANATÇIYDI

Türk Halk Müziği’nin ülke çapında en büyük isimlerinden biri olan ve “Türkü Paşa” namıyla müzik dünyasına ismini altın harflerle yazdıran merhum Raci Alkır, adının verildiği “Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi”nde nesilden nesle hep anılacak…

MİLLİ EĞİTİM O’NU UNUTMADI

Raci Alkır isminin, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un teklifi ile bir liseye verilmesi sonrasında, merhum Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır ve kızı Nesrin Alkır, geçen hafta Vali Okay Memiş’i ziyaret ederek, gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiler. O ziyarette, bu oluşumun vücut bulmasına aracı olan Palandöken gazetesi başyazarı Mehmet Şener de vardı.

VALİ MEMİŞ, “İSABETLİ BİR KARAR VERDİK”

Vali Okay Memiş, ziyaret sırasında, “Ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı gelen müspet tepkilerden gördük” dedi. Merhumun oğlu Vahit Alkır ise, babasının ömrünü sanata ve müziğe verdiğini ve yüzlerce eserin bugünlere ulaşmasına sebep olduğunu hatırlattı. Başyazarımız Mehmet Şener de, Raci Alkır gibi gerçek bir sanatkarın isminin bir liseye verilmesinde üstlendiği rolden ötürü son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Yavuz DEMİR - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.