GÜNDEM Haber Girişi : 06 Kasım 2015 09:43

İkinci Etap başlıyor

İkinci Etap başlıyor
Erzurum'un sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayarak, şehri bölgenin önemli lojistik merkezlerinden birisi haline getirecek Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birince etap çalışmasının tamamlanmasının ardından, projede ikinci etap başlıyor.
 Erzurum'un sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayarak, şehri bölgenin önemli lojistik merkezlerinden birisi haline getirecek Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birince etap çalışmasının tamamlanmasının ardından, 360 bin metrekare alanlık projede ikinci etap başlıyor.

2016 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor

TÜRKİYE'DE yapılması planlanan 19 Lojistik köy merkezinden biri olan ve 2016 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen, 360 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan, Erzurum Palandöken Lojistik Köyünün hizmete girmesiyle bölge ve ülke ekonomisine önemli katma değer kazandırması bekleniyor. TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt,"Bu projenin ana amacı; Ulaştırmada, araç, ambar kullanımı, insan gücü organizasyonu, lojistik zinciri optimizasyonu, ulaştırma ve personel maliyetlerinde azalma ve ulaştırma operatörlerinin toplam İş hacminde artış sağlanarak yüksek kalite düzeyine ulaşmasını sağlamasıdır" dedi. İlk etap çalışmalarını zamanında bitirdiklerini ve 26 milyona mal olduğunu belirten Yeşilyurt; Bu çalışmalar sonucunda trafo binası, su depo binası, gözetleme ve röl evi kulesi, idari ve sosyal tesisler binası, lokomotif bakım ve onarım atölyesi gibi binaların yapımının tamamlandığını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.