KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 07 Nisan 2010 17:23

İhtisas Kursu Kursiyer Seçimi Sınavı

İhtisas Kursu Kursiyer Seçimi Sınavı

Başkanlığımız personelinin mesleki bakımdan daha iyi bir seviyeye ulaşmalarını sağlamak, hizmette verimliliklerini artırmak, din hizmetlerini yürütürken asli kaynaklara doğrudan başvurabilmelerine zemin hazırlamak amacıyla, İstanbul-Pendik Haseki, Konya Selçuk, Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz, Trabzon Akçaabat Darıca, Kayseri, ve Rize Yusuf Karali Eğitim Merkezlerinde Ekim 2010 tarihinden itibaren “Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu” düzenlenecektir.

Bu kursla ilgili iş ve işlemler şunlardır:

 
A) Kursiyer seçiminde ve kurs süresince dikkate alınacak hususlar:
 
1. Söz konusu kursa, 6 ihtisas eğitim merkezi için toplam 180 kursiyer alınacaktır.

2. Kursiyer seçimi için iki aşamalı imtihan yapılacaktır:

    a) Müracaat edenlerin tamamının katılacağı Arapça ile Temel İslam Bilimleri’nden yazılı imtihan,

    b) Yazılı imtihanda en yüksek puanı alandan başlamak üzere, kontenjanın iki katı adayın (360 kişi) katılacağı sözlü mülakat yapılacaktır.

Mülakatta Kur’an-ı Kerim, Temel İslam Bilimleri ve Genel Kültür konularından sorulacaktır.

    c) Mülakatta Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumak barajdır.

3. Yazılı imtihan, kursiyer müracaat sayıları dikkate alınarak belirlenecek eğitim merkezlerinde yapılacaktır.

    a) Adayların, yazılı imtihana hangi tarihte ve nerede katılacakları 04 Haziran 2010 Cuma günü Başkanlık internet sitesinden duyurulacak ve ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

    b) Yazılı imtihan sonuçları ile 28 Haziran 2010 tarihinde başlatılacak sözlü mülakata katılacakların mülakat günleri, yazılı imtihanı takibeden 15 gün içerisinde Başkanlık internet sitesinden duyurulacak ve ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

    c) Mülakat sonuçları, mülakat imtihanının bitiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Başkanlık internet sitesinden duyurulacak ve ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4. Müracaat esnasında eğitim merkezi tercihi yapılmayıp, sözlü mülakat imtihanına katılmaya hak kazanan adaylar, mülakat günü Başkanlık merkezinde Din Eğitimi Dairesi Başkanlığınca verilecek eğitim merkezi tercihlerini belirtir matbu dilekçeyi dolduracaklardır.

5. Mülakat sonucu başarılı olanlar, ödenek yetersizliği sebebiyle yevmiye ödeme imkanı olmadığı için kursa alınacakları eğitim merkezi müdürlüğü emrine tayin edileceklerdir.

6. Herhangi bir sebeple kursla ilişiği kesilenler ve kursu başarıyla bitirenler Başkanlıkça verilecek göreve gitmekle yükümlü olacaklardır.

B) İsteklilerde aranan şartlar:

1. Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,

2. 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,

3. Son 3 yıl içerisinde olumsuz sicil almamış olmak,

4. Askerlik görevini yapmış olmak (Yüksek lisans veya doktora öğrencisi olanlarda kurs süresi kadar tecilli olmak kaydıyla bu şart aranmaz),

5. Halen yurtdışı görevinde bulunmamak, yurtdışı görevinden dönenlerin yurt içi görevlerinde en az 2 yıl çalışmış olmak,

C) Müracaat şekli:

     a) Adaylar; ihtisas kursuna kursiyer seçimi için yapılacak sınava katılmak istediklerini belirtir dilekçelerini, bağlı bulundukları birim, müftülük ve eğitim merkezi müdürlüklerine 03 Mayıs 2010 tarihine kadar vereceklerdir.

     b) Müracaatlar, yapıldıkları yerde değerlendirilecek ve şartları tutmayanların ismi Başkanlığa bildirilmeyecektir.

     c) Halen görevde olup, İlahiyat Fakülteleri son sınıfında okuyan ve şartları tutan görevlilerden müracaat edenlerin dilekçeleri de değerlendirmeye alınacaktır.

     d) Duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular ile belirtilen tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

     e) İlgili birim, müftülük ve eğitim merkezi müdürlükleri şartları tutanlardan aşağıdaki tabloya göre oluşturulacak sınav müracaat listesini 14 Mayıs 2010 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlığımız Din Eğitimi Dairesi Başkanlığına ve [email protected] e-posta adresine ulaştıracaklardır.

 

Gerekli nitelikleri taşıyan personele yazının imza karşılığı duyurulmasını, oluşturulacak listenin belirtilen zaman içerisinde Başkanlığa ve e-posta adresine ulaştırılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

 

 

 

DİN EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI