GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2018 12:10

İdlib Halkı minnettar: Canımızı Erdoğan kurtardı

İdlib Halkı minnettar: Canımızı Erdoğan kurtardı
Başkan Erdoğan'ın kararlı adımlarıyla Soçi'de sağlanan İdlib mutabakatı bölge halkını sevince boğdu. Silahsız bölge kararını Türk bayraklarıyla kutlayan İdlib halkı: Her zaman iki umudumuz var. "Bir Allahımız bir de Türkiye"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Soçi'de yapılan İdlibgörüşmesinden çıkan uzlaşıyla yeni bir insani kriz engellendi. Soçi'de alınan silahsız bölge kararı İdlib'de Türk bayraklarıyla kutlandı.

DİPLOMATİK ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI'

İdlib ve çevresinde yaşayan yaklaşık 4 milyon insan bölgeye askeri bir operasyon yapılmayacak olmasının sevincini yaşıyor. Çatışmalar yüzünden evinde olan insanlar yeniden evlerine dönecekleri günü bekliyor.

Türkiye'nin İdlibliler'in canlarını kurtardığını söyleyen Salah Ebubekir, "Türkiye, yaklaşık bir yıldır süren diplomatik çabalarının karşılığını aldı. Bölgede yaşayan Suriyeliler'in güveninin boşa çıkarmadı" diye konuştu.

'BİR TEK TÜRKİYE YANIMIZDAYDI'

Ebubekir, "Siyasi olarak bakmamamız gerekirse olabilecek en güzel şey oldu. Savaş olmayacak ve topraklarımızda kalacağız. Sınırlarımız muhafaza edilecek. Savaştan kaçıp Türkiye sınırına gelen insanlar evlerine geri dönecek. Özgürce yaşayacak. Evlerini bahçelerini ekip biçecek. Türkiye bizim kurtarıcımız. Arap ülkeleri bile bizim yanımızda değilken Türkiye hep yanımızdaydı.  Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine hayat götürdü, elektrik götürdü, her şeyden önemlisi güven götürdü. Türk askerinin İdlib'de kalıcı olmasını istiyoruz. İdlib'in Türkiye'nin güvencesi altına girmesini istiyoruz" dedi.

'TÜRK HALKINA DUA EDİYORUZ'

Yaklaşık 8 ay önce Doğu Guta'dan çıkıp İdlib'e gelen Maha Ahmet Muhanned adlı kadın da, İdlib operasyonuna izin vermeyerek milyonlarca insanın hayatını kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor.

Muhanned, "Savaşın nasıl bir şey olduğunu görmek için bizim yaşadığımız şu odaya bakmanız yeterli. 4 kadın, 26 çocuk iki odada yaşıyoruz. Kocalarımızı savaşta kaybettik. İdlib'den başka gidecek yerimiz yoktu. Buraya geldik. Günlerdir savaş olacak gözümüze uyku girmiyordu. Her zaman Suriye halkının yanında olan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim canımız kurtardı. Bizim her zaman için iki umudumuz var. Biri Allah'ımız diğeri de Türkiye. Tüm Türkiye halkına dua ediyoruz" dedi.

"DAHA GÜZEL KARAR OLAMAZ"

İdlib şehir merkezinde esnaflık yapan Muhammed Hamde de, Tüm İdlibliler gibi Soçi'de alınan karardan memnun. Rus uçaklarının ve Suriye ordusunu İdlib'e saldırmayacak olmasının bölgede sevinçle karşılandığını söyleyen Hamde, "Bizim amacımız bir özgür bir Suriye'de yaşamak. Bunun için her zaman mücadele vermeye devam edeceğiz.

Soçi'de alınacak kararlar. Bugün için alınabilecek en iyi kararlar. Çıkan sonuçtan memnunuz. Evimizdeyiz. Doğduğumuz topraklardayız. Bizim için bundan daha güzeli olamazdı. İdlib'de savaş çıkmasın diye mücadele veren, bize sürekli yardım eden Türkiye'ye sonsuz kez teşekkürler ediyoruz" diye konuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa da mutabakatı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

(Sabah)


Etiketler : idlib
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.