SPOR Haber Girişi : 05 Aralık 2020 19:34

Hüseyin Çimşir: 80-85 dakika 10 kişi oynamak kolay bir iş değil

Hüseyin Çimşir: 80-85 dakika 10 kişi oynamak kolay bir iş değil
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Konya’ya kazanmak için geldiklerini ancak yenilen ilk golden sonra moral olarak geriye düştükten sonra kaybettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Süper Lig'in 11. haftasında 2-0 mağlup oldukları Konyaspor karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya'ya gelirken puan ya da puanlar almaya geldiklerini belirten Hüseyin Çimşir, maç stratejilerinin bu yönde olduğunu aktardı. İlk 10 dakika oyuna fena başlamadıklarını kaydeden Çimşir, “Fakat bir duran top, kırmızı kart ve penaltı sonrası yenilen golden sonra biraz moral olarak da geriye düştük. Takımımız genel itibariyle bakıldığı zaman özellikle geriye düştüğü zaman kırılgan bir takım. Bunun bugün sıkıntılarını da yaşadık. Eksik oynamanın vermiş olduğu dezavantaj, özellikle 10 kişi 80-85 dakikada oynamak kolay bir iş değil. Yeni geldik arkadaşları tanımaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu birbirimizi tanıma işini ortadan kaldırıp bizim istek ve arzularımızı ne istiyoruz, neleri nasıl yapılması gerektiğini onlara bu konuda fikirlerimizi daha iyi aktarıp en kısa sürede bunları yapıp kazanan bir takım olma yolunda devam etmek istiyoruz. Takımıma geçmiş olsun diyorum. Çarşamba günü bir maçımız daha var. Hayat devam ediyor, inşallah bu sıkıntılı süreci en kısa sürede atlatıp yolumuza çok sağlam adımlarla devam edeceğiz” dedi.

İSMAİL KARTAL: İLK YARI FAZLA ÜRETKEN DEĞİLDİK

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk yarı fazla üretken olmadıklarını ancak rakibi iyi analiz ederek kazandıklarını söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig'in 11. haftasında 2-0 kazandıkları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maça 7-8 kişi eksik hazırlandıklarını ifade eden Kartal, “Bugüne kadar olduğu gibi sezon başından beri büyük şanssızlıklar yaşıyoruz. Anicic’in ilk maçta çapraz bağlarının kopması, daha sonra iki oyuncunun menüsküs olması, bazı oyuncuların hastalığa yakalanması gibi ama her maç sahaya çıkan oyuncularım birbirlerini arattırmadı. Konyaspor’a yakışır bir mücadeleyle kaybettiğimiz maçlarda dahi olsa da maçları tamamlamasını bildik. Bugün de elimizdeki sağlıklı oyuncularımızla rakibe göre bir sistemle hazırlandık. İyi hazırlandık, rakibi iyi analiz ettiğimi düşünüyorum” dedi.

Oyuncuların ellerinden geleni yaptığını anlatan Kartal, “Maça iyi başladık. Mücadelenin 11-12. dakikasında penaltı kırmızı kart, daha sonra nasıl olsa rakip 10 kişi kaldı diye ilk yarı fazla üretken değildik, bazı oyuncularımı bu konuda uyardım. 2. yarı oyunu genişleterek rakibi de biraz üzerimize çekip 2. golü bulmamız gerektiğini anlattım. Bu başarılı oldu, 2. golü bulduk. 3-4 tane net karşı karşıya atamadık. Rakibe neredeyse hiç pozisyon vermedik. Bugün de sahada oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. 3 puan aldık, Konyaspor’a hayırlı olsun. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.