GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2015 20:35

Hülya Çakır'dan 18 Mart mesajı

Hülya Çakır'dan 18 Mart mesajı
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi; " 18 Mart "Şehitler Günü" ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle, işgal altındaki topraklarımızı düşmandan kurtarmak için Türk milletinin bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz.
Çanakkale Zaferi; milletimizin ortak yazgı etrafında kararlılık ve azim ile birleşerek Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesini yaktığı ve büyük fedakârlıklar sonucunda dünya tarihinin değişmesinde önemli rol oynadığı bir tarih destanıdır.
Şehitlerimizi hatırlamak, ülkemizin tarihi önemini hatırlamaktır. Bu nedenle şehitlerimizi anma günü olarak belirlenen bu gün, milletimizin kuvvetini, kararlılığını ve inancını en anlamlı şekilde hatırlatan Çanakkale Zaferimizin yıldönümü olan 18 Mart'tır.
Çanakkale Savaşı'nın sonunda on binlerce insanımızın şehit düşmesi tarif edilemez bir acı yaşatmış olsa da kazanılan zafer Türk milleti için yaşanmış en büyük heyecan ve özgüvendir.
Aziz Türk milleti, Çanakkale Zaferi ile birlikte bağımsızlığına ve özgürlüğüne gelecek her türlü müdahaleye topyekûn karşı koyacağını "Çanakkale Geçilmez!" dedirterek tüm dünyaya ilan etmiş, milletimizin bu azmi ve onurlu mücadelesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de kuruluş temellerini oluşturmuştur.
18 Mart 1915'in Türk tarihindeki önemini, bu şanlı günün 100. yıldönümü vesilesiyle, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O'nun kahraman silah arkadaşlarını, Çanakkale'de şehit düşen büyük dedem Hacı Ahmet efendiyi, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepsinin yüce hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğiliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.