GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ağustos 2013 11:55

Hastane tepkisi

Hastane tepkisi

2008 yılı Haziran ayında hizmete açılan Oltu Devlet Hastanesi dış cephe kaplama taşlarının düşme tehlikesine karşın hastane yönetimi tarafından demir ve zincirli önlem alınıyor. 

Özellikle Acil Servis girişi önündeki duvar ve kirişlerden düşen taş ve dış cephe kaplamaların tehlike arz etmesi üzerine harekete geçen hastane yönetimi tedbir olarak demir ve zincirlerle kaplamaları sabitlemeye çalışıyor. 

HASTANE YÖNETİMİ TEDBİR ALMAYA ÇALIŞIYOR

Hizmet vermeye başlamasının üzerinden geçen 5 yıllık süre içerisinde hastanenin fiziki şartlarının bir türlü düzen tutmaması üzerine harekete geçen hastane yönetimi, yaşanabilecek olası bir tehlikeye karşı traji komik tedbirler almaya çalışıyor.

2008 yılından beri bölgeye hizmet veren Oltu Devlet Hastanesinin eksiklerinin bir türlü giderilememesi üzerine kesin kabulünün bile yapılamamış olmasına bir anlam verilemezken hastaneyi yapan firma ile Sağlık Bakanlığının mahkemelik olduğu da biliniyor. Kesin kabulü dahi yapılmamış Oltu Devlet Hastanesi binasının dış cephe taş kaplamalarının düşmesi üzerine yönetim, hastanenin dört bir tarafına koyduğu tabelalarla hastaları uyarma yoluna gitti.

ZEMİN KAYIYOR İDDİASI

Hastanenin fiziki şartlarında yaşanan sıkıntıların sadece dış cephede yaşanan taş ve kaplamalarının düşmesinden ibaret olmadığını belirten hasta ve hasta yakınları, bina zemininde oluşan kaymadan ötürü de bodrum katlarında yer yer çatlakların oluştuğunu ve bu durumun dışarıdan çıplak gözle dahi rahatlıkla görülebileceğini öne sürerken, aşırı yağışlarda bodrum katından su çıktığını dahi ifade ettiler.

DOKTOR SIKINTISI HEP VARDI

Fiziki şartlarında yaşanan bunca sıkıntıya rağmen bölge halkına hizmet vermeye devam eden Oltu Devlet Hastanesinde uzman doktor sorunu da hat safhaya ulaştı.

Çocuk, Dâhiliye, Anestezi, Kadın Hastalıkları, Ortopedi, İntaniye gibi birçok poliklinikte uzman doktorun bulunmayışı ya da izinde olması hasta ve hasta yakınlarının tepkisine yol açıyor.

5 yıl önce modern bir hastaneye kavuşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Oltulular, “Böylesine modern bir hastanemiz var. Yılın büyük bölümünde mutlaka en az birkaç poliklinikte doktor olmuyor. Yine Erzurum’un yollarını aşındırıyoruz. Adeta hevesimiz kursağımızda kaldı. Şimdi de birçok poliklinikte doktor yok. Ya izindeler, ya da tayinle gitmişler” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

İhlas Haber Ajansı