SAĞLIK Haber Girişi : 25 Şubat 2009 20:21

Hanımların sendikal faaliyetlerde daha aktif rol alması gerekir

Hanımların sendikal faaliyetlerde daha aktif rol alması gerekir

Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Safinaz Khan; toplantıda yaptığı konuşmada  birinci yılını tamamlayan  ve Konya genelindeki bayan çalışanlara yönelik gerçekleştirdiği  programlarla birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesi için STK?larda bayanların da daha aktif görev alması gerektiğini  belirterek ?Kur?an Kursu Öğreticisi, Eğitim Uzmanı, Vaiz ve benzeri unvanlarla çalışan bayanlar olarak bizlerin çalışma şartları ve eğitim materyallerimizin yeterli seviyede hizmet kalitemizi  ve verimliliğimizi de artıracaktır? dedi.   

Khan; sosyal ve özlük hakları konusundaki  eksikliklerin  giderilmesi konusunda yetkili sendika olarak genel merkezle  birlikte Konya Şubesi olarak  yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.  Hanımlar Komisyonu Yönetim Kurulu üyeleri Selva Benli, Saliha Handemir ve Fatma Öztabak'la birlikte çalışmalar konusunda katılımcıları bilgilendiren Başkan Safinaz Khan, önümüzdeki aylarda Çanakkale ilini de kapsayan yurt gezisi turu gerçekleştireceklerini ifade etti.

   

  Daha sonra kürsüye gelen Konya Şube Başkanı Ali Koç; beş yıldır yetkili sendika olarak gerek Hükümetle yapılan toplu görüşmelerde ve gerekse kurumumuzla yapılan KİK görüşmelerinde Diyanet çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının yaşanabilir seviyelere getirilmesi, ayrıca etkin bir Din Hizmetinin verilebilmesi için de başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade ederek, kurumumuzdaki bayan çalışanların sorunları ile daha yakından ilgilenilmesi için sendika  genelinde Hanımlar Komisyonunu oluşturan ilk Şube oldukları içinde çok mutlu olduklarını söyledi.