HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Nisan 2018 15:25

Halaylı fidan dikimi

Halaylı fidan dikimi
Erzurum’da ‘Koşabiliyorken Koş’ projesinin tanıtımı ve Erzurum Valiliği öncülüğünde ‘Fidan Dikimi Sende Katıl’ etkinliği düzenlendi.
Otizm farkındalığının da yaşandığı etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Davetliler ile katılıcımlara sucuk ekmek ikram edildi. 7’den 70’e katılımcılar, halay çekerek otizmli gençlere destek verdi. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kampüsünde gerçekleşen ‘Fidan Dikimi Sende Katıl’ etkinliği büyük ilgi gördü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün ‘Koşabiliyorken Koş’ Projesinin tanıtımının yapıldığı ve Erzurum Valiliği öncülüğünde ‘Fidan Dikimi Sende Katıl’ etkinliğinde ayrıca Otizm Farkındalığına dikkat çekmek ve otizmli insanlara destek verme adına da önemli bir etkinlik oldu. 
Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, KYK İl Müdürlüğü Salih Kaygusuz, GHSİM Şube, İlçe ve Gençlik Merkezi Müdürleri, AK Şeker Operasyon Müdürü İbrahim Topçu ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik bayram havasında geçti. 
AK Şeker A.Ş’nin davetlilere sucuk ekmek ikram ettiği etkinlikte halaylar çeken katılımcılar, fidanları da toprakla buluşturdular. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Bakanlığın projesinin Erzurum’da da çok geniş katılımlı bir ilgi gördüğünün altını çizerek, “Koşabiliyorken koş projesi Türkiye’de dalga dalga yayılıyor. Projenin başarıyla yürütüldüğü illerden birini de Erzurum olmasından dolayı gururluyuz. Tesis zengini ve olimpiyat kentinde 60 bine dayanan lisanslı sporcu sayımızla Türk sporuna hizmet veriyoruz. İnanıyoruz ki, 2026 Kış Spor Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapacağız” dedi. 
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kampüsünde gerçekleşen ‘Fidan Dikimi Sende Katıl’ etkinliği kapsamında Protokol ve otizmli gençler birlikte fidan dikerek, önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiler. Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ve protokol ile otizmli gençler fidanları toprakla buluştururken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, dikilen fidanların can suyunu verdi. 
Taşkesenligil, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz’ sözünden yola çıkarak, bizde bugün burada fidanları toprakla buluşturuyoruz. Bize destek olan Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi. 
Davetlilerin halaylar çekerek, bayram havasında geçmesine neden olduğu etkinlikte davetliler ile katılımcılara AK Şeker Tarafından Sucuk Ekmek ikram edildi. AK Şeker Operasyon Müdürü İbrahim Topçu, “Spora, sosyal etkinliklere ve özellikle de otizmli vatandaşlara destek veren bir kuruluş olarak, bugün de böylesine önemli ve anlamlı bir etkinliğe destek vermekten mutluyuz” dedi. 
Bu arada düzenlenen etkinliğine BB Erzurumspor Alt Yapısında top koşturan gençlerde katıldı. Genç futbolcularda diğer antrenör ve sporcular ile birlikte halay çekip, fidan dikme etkinliğine katıldılar. (iha)
Etiketler : fidan dikimi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.