TEKNOLOJİ Haber Girişi : 23 Temmuz 2019 21:11

Haber yazılımı alırken nelere dikkat edilmeli

Haber yazılımı alırken nelere dikkat edilmeli
Günümüzde haber sitesi alırken bir çok husus dikkate alınabilir. Sizde haber yazılımı almayı düşünüyorsanız bu makalemize göz atın

Günümüzde haber sitesi alırken bir çok husus dikkate alınabilir. Sizde haber yazılımı almayı düşünüyorsanız bu makalemize göz atın.

1. Tasarım
Haber sitesi alırken tasarımın güzel olmasının yanı sıra tarayıcılarda düzgün görüntülenebilir olmalıdır. Aksi taktirde farklı tarayıcı kullanan kullanıcılar sitenizi düzgün görüntüleyemez ve hemen siteyi terk eder. Bu durum site trafiğiniz azalmasına olanak sağlar

2.Alt yapı
Diyelim ki tasarım konusunda sorunsuz bir siteniz var ama aldığınız sunucu veya hosting hizmeti sorunlu sürekli siteniz hata veriyor. Kullanıcılar sitenize erişemiyor bu gibi durumlar arama motorları tarafından hoş karşılanmaz ve siteniz arama motorlarında geri düşücektir. Bu yüzden haber sitesi almadan önce alt yapı hakkında bilgi sahibi olun.

3. Yazılım güvenliği
Gelelim son önemli hususa, yazılımı aldınız tasarımınız sorunsuz, alt yapınızda harika peki aldığınız haber scripti ne kadar güvenli; sql açıkları varmı, upload açıkları varmı eğer bu iki hususa karşı korumanız yok ise örneğin binlerce haberiniz var sql açığı sayesinde binlerce haberiniz bir anda silinebilir veya değiştirebilir. Farklı bir tehlikede upload açıklarından kaynaklanır örneğin yönetim paneline giren kişi sitenize zararlı yazılım yükleyerek siteniz tümünü alabilir veya sitenizin herhangi bir yerine hacklendi ibareli resim yükleyebilir buda prestijinizi bir anda alt üst edebilir.

Sizde yazılım almadan önce bu tavsiyelerimize dikkat edin eğer konular hakkında bilginiz yoksa doruk yazılım size bu hizmetleri kusursuz olarak vermektedir. Doruk Yazılım 2005 yılından itibaren bir çok firmaya haber yazılımı hizmeti vermektedir. Sizde doruk yazılımı tercih ederek sorunsuz bir haber yazılımına sahip olabilirsiniz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.