Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) kongre süreci devam ediyor. MHP’de bu hafta sonu Hınıs, Karaçoban, Horasan ve Köprüköy ilçe kongreleri yapılı. Hınıs İlçe Başkanı Mahmut Kasımoğlu ve Karaçoban İlçe Başkanı Sadrettin Büyüksu, yeniden başkanlığa seçildi.
Köprüköy’de ise Enver Karasu güven tazeledi. Divan Başkanlığını Nizam Işık’ın yaptığı seçimde delegelerin güvenoyunu alan Enver Karasu, kendisine oy veren delegelere teşekkür etti.
İlçe kongresine katılan MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, partililerin ve delegelerin sorunlarını dinleyip, sorularına cevaplar verdi. Vatandaşlara yurtdışından getirilen ve kredili şekilde verilen hayvanlarla ilgili gelecek hafta bir soru önergesini vereceğini söyledi.
MHP’nin Horasan’da da ilçe başkanı değişmedi. Tek listeyle gidilen seçimde Sinan Bayrak delegelerin oylarıyla yeniden seçildi.
Kongreye MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MYK üyeleri İsmail Hakkı Asiltürk, Prof. Dr. Kamil Aydın, eski İl Başkanı Nurettin Taşçı, Pasinler eski Belediye Başkanı Bünyamin Ucun, ilçe başkanları ve partililer katıldı.