Türkü şöleni devam ediyor
Sendikaların 3+3 tepkisi
Yolcu ailesinin dramı
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

DAİB’de hedef 10 milyar dolar ihracat

DAİB’de hedef 10 milyar dolar ihracat
Hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılması için önemli organizasyonlar düzenlediklerini belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Bölgemizdeki firmalardan halen ihracat yapanların ihracat miktarlarını artırıp, hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da projelerimize katarak, yeni ihracat neferleri kazandırmak için çalışacağız” dedi.
16.12.2011 / 00:32


Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce Kenya’nın başkenti Nairoba’ya yönelik olarak İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti organizasyonu düzenlendi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın himayelerinde, “Afrika ile Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon ile Bölgenin Hedef Pazarı Konumundaki Ülkelerle Dış Ticaret Hacminin Artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kenya programına Ekonomi Bakanlığından Uzman Jülide Çermikli, Genel Sekreter Fikret Kabakuş, Genel Sekreter Yardımcısı Melih Leylioğlu ve proje kapsamında yer alan 9 firmadan 16 temsilci katıldı. DAİB heyetine Nairobi Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ş.Koray Demircan’da program boyunca heyete eşlik etti.

Program Kapsamında Yapılan Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, KICC Kenya Uluslararası Kongre Merkezinde, Türkel Fuarcılık tarafından organize edilen ve Türkiye, Çin, Kenya, İran, Güney Afrika, Tayvan ve BAE firmalarının katıldığı 3. Kenya Yapı Malzemeleri Fuarı ziyaret edilmiştir. Heyetimizdeki firmalar, burada stand açan firmalarla görüşmeler yaptılar. Ayrıca, Türkel Fuarcılık yönetim ofisi de ziyaret edilerek, yetkililerle görüşmelerde bulunulmuştur.

Kenya Büyükelçimiz ve eski Dış Ticaret Müsteşarımız, Tuncer Kayalar’ın Büyükelçiliğimiz rezidansında vermiş olduğu akşam yemeğinde, Birliğimiz Heyeti, Türkiye’den fuara katılan firmalar, iş ziyareti için Kenya’da bulunan İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) heyetinde yer alan firmalar ve Kenya’da yerleşik Türk işadamları ile tanışma fırsatı bulmuş ve Kenya pazarı hakkında görüşme imkânı yakalamışlardır.

KICC Kenya Uluslararası Kongre Merkezinin İmpala Salonunda, Kenya firmaları ile Heyetimizdeki firmalar arasında, ikili görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler konusunda, daha önce etkin duyuru organizasyonu yapıldığı için, çok etkin bir katılım sağlandı. Gerçekleştirilen bu ikili görüşme organizasyonuna; inşaat sektöründe faaliyet gösteren, 9’u Türkiye’den 16 firma temsilcisi , 26’sı Kenya’dan olmak üzere, toplam 35 firma katılmıştır. Bu organizasyonda, Ülkemizden inşaat malzemesi tedariki ve Kenya’da yatırım konusunda önemli görüşmeler yapıldı. Firmalardan alınan bilgilerden, görüşmelerin çok olumlu geçtiği anlaşılmaktadır. Program sonrasında doldurulan anket formlarında, 3 firmamız, toplam 1,1 milyon dolarlık bağlantı sağladıklarını bildirmişlerdir. Heyette yer alan bütün firmalarımız, bu olumlu başlangıcın devam ettirilerek, başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını ifade etmişlerdir.” diye konuştu.



HEDEFLENEN İHRACAK RAKAMINA ULAŞILACAK

DAİB Yönetim Kurul Başkanı Cemal Şengel, “Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi İşbirliği ve Genel Sekreterliğimiz organizasyonunda, Nairobi / Kenya’da düzenlenen “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” programı sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda; Ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerin ve dış ticaretin artırılması için önemli adımlar atılmıştır. Düzenlenen ikili görüşmelere, Kenya’da yerleşik firmalar tarafından yoğun katılım olmuştur.

Bölgemizden yapılan ihracatın artırılması ve ihraç ürünlerimizin tanıtımı için, Birliğimiz kanalıyla benzer organizasyonlarının bundan sonra da devam etmesi, programa katılan firmalar tarafından dile getirilmiştir.



İHRACAT MİKTARLARI ARTIRILACAK

Birliğimizin, bu organizasyonları düzenlemekteki amacı; Ülkemizin 2023 yılı ihracat Hedefi olan 500 milyar dolar ile Bölgemizin Hedefi olan 10 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşılmasına katkıda bulunmak için, Bölgemizdeki firmalardan halen ihracat yapanların ihracat miktarlarını artırmak ve hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da projelerimize katarak, yeni ihracat neferleri kazandırmaktır” diye konuştu.

Ramazan KARATAŞ


Etiketler:
Bu haber toplam 722 defa okundu
YAZARLAR