Türkü şöleni devam ediyor
Sendikaların 3+3 tepkisi
Yolcu ailesinin dramı
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yoksulluk insanları GDO’lu ürünlere yöneltiyor

Yoksulluk insanları GDO’lu ürünlere yöneltiyor
GDO’lu ürünler hakkında çözüm ve önerilerini ortaya koyan öğrenciler bu tür ürünlerin kullanılma sebebinin yoksulluk olduğunu dile getirdiler
19.10.2011 / 14:48


Dünya gıda gününde öğrenciler GDO’lu ürünleri araştırdı.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının ortaklaşa düzenlediği programla Dünya Gıda Günü’nde öğrenciler GDO’lu ürünleri araştırdı ve dikkat çekici araştırmalarını düzenlenen panelde katılımcılara aktardılar.

Bir yıl süren bir çalışmanın ardından 6 öğrenci ayrı ayrı ortaya koydukları tespitler ile dünya gıda gününde GDO’lu ürünlerin zararlarına dikkat çekti. GDO’lu ürünler hakkında çözüm ve önerilerini ortaya koyan öğrenciler, GDO’lu ürünlerle başetmenin tek yolunun Bio-teknoloji olduğunu belirttiler. Bunun öneri olarak kalmayıp günlük hayata da aktarmaya çalıştıklarını ifade eden öğrenciler Bio-teknolojik yöntemlerle, kendi türü dışındaki bir türden gen aktarılarak belirli özellikleri değiştirilmiş bitki, hayvan ya da mikroorganizmalara genel olarak genetiği değiştirilmiş organizmalar olarak adlandırıldığını dile getirdi.

Ayrıca öğrenciler bu tür ürünlerin kullanılma sebebinin yoksulluk olduğunu dile getirdiler. İnsanların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yöneldikleri ucuz yiyeceklerin GDO’lu olduğunu ileri süren öğrenciler bu ürünlerle başa çıkmanın tek yolunun ise yaşam seviyesinin yükseltilmesi olarak gördü.

Açlık sorununa da değinen öğrenciler her yıl kutlanan gıda gününde açlıktan ölen insanların da unutulmaması gerektiğini dile getirdi.


Etiketler:
Bu haber toplam 283 defa okundu
YAZARLAR