ERZURUM Haber Girişi : 01 Temmuz 2015 18:20

Güneş'in rekortmenleri

Güneş'in rekortmenleri
Güneş Koleji'nde başarı geleneği değişmiyor. Eğitimde Erzurum'un Türkiye markası olan ve 9 yıldır sınavlarda Erzurum birinciliği olan Güneş Koleji yine zirvedeki yerini korudu.
Güneş Koleji'nde başarı geleneği değişmiyor. Eğitimde Erzurum'un Türkiye markası olan ve 9 yıldır sınavlarda Erzurum birinciliği olan Güneş Koleji yine zirvedeki yerini korudu. Türkiye'de değişen eğitim sistemini yakından takip ederek Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir eğitim sistemi sunan GÜNEŞ KOLEJİ, sınavlarda elde ettiği başarı ile eğitim kalitesini ortaya koyuyor.

Ramazan KARATAŞ'in haberi...
Eğitimde Erzurum'un Türkiye markası olan ve 9 yıldır sınavlarda Erzurum birinciliği olan Güneş Koleji yine zirvedeki yerini korudu. Güneş Koleji'nde bu yıl yapılan TEOG sınavında A.Alper Aksoy, Alperen Çağlaroğlu, M.Berk Alemdar, Ezgi Akarsu( Teog-1), Suhan Melih Kaygın, Şeymanur Kılınboz, Hayati Kayra Gürdal, M. Emin Efe, Ezgi Akarsu( Teog-2), Ve Sümeyra Bozbey adlı öğrenciler sorulan 120 soruya tam cevap vererek bir rekora imza attılar.  

TEOG'DA BÜYÜK BAŞARI!
Güneş Koleji'nde başarı geleneği değişmiyor. Türkiye'de değişen eğitim sistemini yakından takip ederek Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir eğitim sistemi sunan GÜNEŞ KOLEJİ, sınavlarda elde ettiği başarı ile eğitim kalitesini ortaya koyuyor. Geçen yılın TEOG şampiyonu olan GÜNEŞ KOLEJİ, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. TEOG'da GÜNEŞ KOLEJİNİN toplam 100 öğrencisinden 96 sı en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti.
GÜNEŞ KOLEJİ birebir eğitim sistemi ile 2 yıldır uygulanan TEOG'da da başarısını kanıtladı. Geçen yıl O. Buğra Şen bu yılda Ezgi akarsu adlı öğrenciler hem birinci hem de ikinci dönem yapılan Teog sınavlarında sorulan tüm soruları doğru yanıtlayarak 700 tam puan (YEP 500) aldılar ve Türkiye birincisi oldular. Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle kazandığı başarılara bir yenisini daha ekleyen GÜNEŞ KOLEJİ TEOG'da tüm branşlardaki soruların tamamını doğru yapan 9 öğrencisi ile yine zirveye yerleşti. Sınavın ardından görüşleri alınan GÜNEŞ KOLEJİ öğrencileri ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki soruları çözerek sınava girdiklerini ve herhangi bir sürprizle karşılaşmadıklarını ifade ettiler. Yapılan çalıştaylar, kamplar ve hafta içi-sonu gün boyu yapılan ek çalışmalarla hazırlanmanın sınav için ideal olduğunu vurguladılar.

RAKAMLAR KONUŞUNCA 
YORUMA GEREK KALMIYOR
Sınava toplam 100 öğrenci katıldı. 120 soruya tam cevap veren 10 öğrencinin dışında, 20 öğrenci 1 yanlış,  18 öğrenci toplamda 2 yanlış,26 öğrenci ise toplamda 3 yanlış yaparak büyük bir başarıya imza attı. 100 öğrenciden 34 öğrenci 692 puan ve üzeri, 78 öğrenci 650 puan ve üzeri alarak bir rekora daha imza attı. 100 öğrenciden 70 öğrenci Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesini kazanacak puanı aldı. 
1.TEOG sınavında 655,472 puan ortalaması, 2.TEOG sınavında 650,028 puan ortalaması ve 500 puan üzerinden 470 üzeri puan ortalamasıyla Erzurum'da bir rekora daha imza atıldı. Güneş Kolej'inin TEOG sınavlarındaki genel ortalaması ise 652.750 puan oldu. 
Güneş Koleji Eğitim Koordinatörü Kemal TUNÇ: TEOG da derece elde eden öğrencileri tebrik ederek 'Yüreğimizi ve emeğimizi onların sevgisiyle birlikte harmanlıyoruz. Haftada altı gün, günlük 10 saat çocuklarımızla beraberiz. Yılmadan, usanmadan bizlere verilen eğitim müfredatını en ince kazanımlarına kadar anlatıyor, uygulamalar yapıyoruz. Her gün 100'ün üstünde öğrencimize anlamadığı eksik kaldığı veya çözemediği sorulardan birebir özel dersler yapıyoruz. Yeteneklerine uygun kulüplerde çocuklarımız sosyal sorumluluk ve hayata hazırlanıyor. Hemen hemen her gün vazgeçemedikleri, tutkuyla bağlandıkları futbol ve basketbol maçları ile sınıflar centilmence karşılaşıyor ve dostluklarını pekiştiriyor. Akademik takvime uygun biçimde 16 farklı marka yayınla öğrendiklerini ayrıca sınavlarla test ediyorlar. Her hafta derslerine giren tüm öğretmenleri pozitif sınıf toplantıları ile teker teker tüm öğrencileri ve tüm detayları ile inceliyor, analiz ediyor, yorumluyor, çözümler üretiyor. Hiçbir öğrenci ıskalanmıyor. Her gün her idarecimiz onlarca sorunun olduğu veli memnuniyeti anketini uyguluyor, sonuçlarını yorumluyor ve veliye geri dönüş yapıyor. Yabancı dil eğitimi sınır tanımıyor, etkinlikler yapılıyor, yabancı kitaplar okuyoruz. Zümrelerimiz her hafta çalışmalarını değerlendirmek ve haftalık hedefleri için toplanıyor. Rehberlik servisi her gün onlarca öğrenci ile görüşüyor, testler yapıyor ardından velilerini bilgilendiriyor, ders kazanımlarına uygun onlarca etkinlik, gezi, gözlem, deneyler yapılıyor ve hemen internet sitesinden duyuruluyor. Kısacası çok çalışıyoruz. Bizler bizlere verilen en değerli emaneti işlemek ve onları hayalleri ile buluşturmak için çalışıyoruz. Sonunda ürün ortaya çıkıyor.
Sanat ve spor alanlarında Dünya ve Türkiye birincilikleri, sınavlarda Erzurum il birinciliği ve her mezun 3 öğrencimizden 2 si fen liselerine yerleşiyor. Onlar şimdi Türkiye'nin marka okullarında eğitime devam ediyorlar. Amacımız onların hayalleri'' dedi. 
Ortaokul Müdürü Abdülhamid YILDIRIM ise ''Bu başarıya imza atan tüm eğitim kadromuza ve velilerimize en içten dileklerimle teşekkür ederim. Başarılı olan tüm öğrencilerimiz sağlam altyapının ürünleridir. Biz de Güneş Koleji olarak bu yılda çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden büyük umutlarla, hayallerle ve özveriyle devam ediyoruz. Bazı açılardan eşit şans sunulmayan çocuklarımızın, geleceğe dair hayallerine bir kapı aralamak ve onları hayalleri ile buluşturmak için çalışmalarımıza ara vermeden ilerliyoruz'' dedi.  
Erzurum da 26 yıldır eğitim veren ve Türkiye'de ilk 100 ilköğretim okulu arasına giren okulumuzu ve sınava katılarak bu başarıda imzası olan her öğrencimize, okul yönetimine, okul öğretmenlerine ve velilerimize teşekkür ederiz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.