ERZURUM Haber Girişi : 26 Mart 2015 22:12

Gönül elçileri fidan dikimi yaptı

Gönül elçileri fidan dikimi yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca düzenlenen "Gönül Elçileri" Projesi kapsamında Erzurum'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na fida
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca düzenlenen "Gönül Elçileri" Projesi kapsamında Erzurum'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi. 
Kiremitlik tepe mevkiinde yapılan fidan dikim törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Kaymakamlar Gürbüz Karakuş, Zafer Öz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ve Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Başlatılan projenin önemine vurgu yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçelerde de ağaçlandırma kampanyaları başlattıklarını belirterek, Palandöken'de geçen yıldan kalan bölgelerin tamamlanması, Konaklı' da da geçmişte başlatılan çalışmalar ile çalılık ve bölgenin ağaç türleriyle birlikte çok farklı bir yeşilliğe kavuşacağını söyledi. Vali Altıparmak, bu çerçevede bir bölgenin de basın mensuplarına ayrılıp "Basın Ormanı" şeklinde düzenlenebileceğini ifade etti.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak ise projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başladığını belirterek, projenin çok önemli bir amacı kapsadığını, herkesin bir dikili ağacı olması için fidan dikimine önem vermesi gerektiğini ifade etti.
Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner'de yaptığı konuşmada 10 hektarlık alanda 3 bin sarıçam, 6 bin Huş olmak üzere toplam 9 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını belirterek, bölge müdürlüğü olarak Iğdır ve Erzincan'da da aynı çalışmayı başlattıklarını kış mevsiminin etkisini hala gösterdiği Kars ve Ardahan'da da uygun zamanlarda çalışmanın gerçekleştirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan adına Vali Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak fidan diktiler.
Etiketler : fidan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.