ERZURUM Haber Girişi : 24 Nisan 2015 15:46

GENÇLİK'TEN ŞEHİTLERE VEFA

GENÇLİK'TEN ŞEHİTLERE VEFA
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerler için Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüğü tarafından Çanakkale'ye vefa yürüyüşü yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerler için Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüğü tarafından Çanakkale'ye vefa yürüyüşü yapıldı. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlükleri tarafından Erzurum'dan Çanakkale'ye "Vefa Yürüyüşü" yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Nisan'da Vefa Yürüyüşü düzenleniyor. Yürüyüşe Erzurum gençliği de katılarak şehitlerine ve atalarına saygısını gösterecek. Türkiye çapından yürüyüşe katılacak 25 bin gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli öğretmenler eşlik edecek.
Çanakkale Savaşı sırasında henüz mezun olmadan cepheye giden ve tamamına yakını şehit düşen Erzurum Lisesi, Kayseri Lisesi, İzmir Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nden de 40'ar öğrenci programa katılacak.
4 bini Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler olmak üzere toplam 7 bin üniversite ve lise öğrencisi ile Osmanlı tebaası ülkelerden gelecek gençler ve bu ülkelerin Türkiye'de eğitim alan gençleri olmak üzere 12 bin genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde programa katılacak. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Çanakkale'de şehit düşen tüm Türk Askerleri için düzenlenen bu anlamlı yürüyüşe Erzurum Gençlik Merkezleri olarak iştirak edeceklerini belirterek, "Bakanlığımızın bu anlamlı projesine katılmak bizleri onurlandırıyor. Gençlerimizi bu manevi havası yüksek şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış tarihe göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz " dedi. Bu arada Çanakkale'ye giden Erzurum kafilesini Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Köksal Kaçmaz ile diğer yetkililer uğurladı.
Etiketler : genç
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.