Haber Girişi : 18 Haziran 2018 10:11

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ OVİT GEÇİDİ KONULU 16. SULTAN SEKİSİ TOPLANTISI. YIL 2008

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ OVİT GEÇİDİ KONULU  16. SULTAN SEKİSİ TOPLANTISI. YIL 2008
Uzun yılların hayali olan Ovit Geçidi Sn. Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir törenle açıldı.
Erzurum ve Rize arasında ulaşımı kolaylaştıracak ve ekonomiye oldukça yarar sağlayacak olan bu projenin hayata geçmesi için Erzurum Kalkınma Vakfı olarak 2008 yılında geleneksel Sultan Sekisi Toplantılarımızın 16’ıncısını Ovit’de yapmış ve bu konuyu ülke gündemine taşımıştık. Aradan geçen 10 yıl içerisinde bu projenin hayata geçmesi bölgemiz için çok önemli bir kazanımdır. Bu önemli hizmeti ülkemize kazandıran ve konuyla ilgili her türlü emeği ve desteği sunanlara sonsuz şükranlarımızı sunarken
Konuyla ilgili 10 yıl önce kaleme aldığım yazımı siz okuyucularımla paylaşmak istedim.
…
Konusu “Rize-Erzurum Ulaşım Yolu ve Ovit dağı” olan geleneksel Sultan Sekisi toplantılarının 16’ıncısı güzel ilçemiz İspir’de çok görkemli bir şekilde yapıldı.
Erzurum ve Rize’den gelen katılımcıların çokluğu ve yoğun ilgileri görülmeye değerdi.
Yapılan etkinlik; iki şehrin müşterek bir konuda işbirliği yapabileceklerini göstermesi açısından oldukça önemli mesajlar içeriyordu.
Rize’den gelen otobüslerin üzerinde ER-VAK’ın konuyla ilgili sloganı olan “Kuzeyle-Güney buluşuyor, Karadeniz Dadaşla Harran’a kavuşuyor.” yazısı belki de ortak sinerji üretmenin en anlamlı yaklaşımlarını yansıtıyordu.
Sevgi ve kardeşlik duygularının verdiği güçle ortak sorunlar karşısında yapılacak işbirliğinin, çözümde başarıyı yakalamayı kolaylaştıracağı İspir’de en uygun bir tarzda anlaşılmış oldu.
Amaçlanan hedefe ulaşılması konusunda toplantıda alınan görüşlerin ve çözüm önerilerinin iki şehrin basın mensupları tarafından ülke gündemine taşınması ise, işin bir başka güzel yanıydı.
Yapılan panelde Rize-Erzurum ulaşım yolunun fonksiyoner bir hale getirilmesinin ülkeye katacağı katma değerler, bilimsel olarak çok detaylı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Yolların sadece ulaşım aracı değil, aynı zamanda bir kültür taşıdığının anlatılması, konunun farklı bir boyutu olarak katılımcıların bilgisine sunuldu.
Bin üzerinde iştirakçinin renk kattığı Sultan Sekisi toplantısına ev sahipliği yapan İspir Kaymakamı Sn. Hüseyin Engin Sarıibrahim ve İspir Belediye başkanı Osman Çakır’ın en ince ayrıntıya kadar işi organize etmeleri, piknik alanında belli bir disiplin ve düzen içerisinde kusursuzca sunulan ikramlar, her türlü övgünün üzerindeydi.
Davul, zurna seslerine karışan horon havaları, folklor oyunları sanki Ovit tünellerinin açılması anında yaşanacak sevincin şimdiden haberini verir gibiydi.
Gün boyu süren etkinlikler, Ovit dağının serin eteklerinde sunulan semaver çayı ile sona ererken, ER-VAK olarak; öncelikle her zaman ihtiyacımız olan kardeşlik kavramını bu ortamda sağlamanın bahtiyarlığıyla önemli bir amaca ulaştığımızı söyleyebiliriz.
Sevgi ve kardeşliğin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunun yeryüzünde bulunmadığı inancıyla, Ovit dağını kolayca aşacağımıza inanıyoruz.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yolun projelendirilmesi ile ilgili çalışmaları, Rizeli işadamı Talip Kahraman’ın Ovit dağı tünelleri için 200 milyon $’lık hibe taahhüdü, hükümetin ılımlı yaklaşımları, Erzurum ve Rize halkının gönülden istek ve gayretleri, 128 yıllık özlemin sonuna gelindiğinin müjdeleri olarak kabul edilebilir.
Kısaca un, yağ ve şeker var, helvayı pişirecek ortam ile ehliyetli yetenekler mevcut, geriye helvanın pişirilmesi ve servis edilmesi geliyor ki; bu konuda en büyük görevinde siyasilerimize düştüğünü bir kez daha hatırlatmak isteriz. 
NOT. BU YAZI 01-07 2008 YILINDA YAZILMIŞTIR. 

Etiketler : erdalgüzel
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.