ERZURUM Haber Girişi : 16 Ocak 2017 10:20

Geçen hafta neler olmuştu?

Geçen hafta neler olmuştu?
Bakan Arslan'ın İngiliz bayraklı montu görmemezlikten gelinmişti Konu malum..
Palandöken Gazetesi-16.Ocak.2017
Bakan Arslan'ın İngiliz bayraklı montu görmemezlikten gelinmişti
Konu malum... Karslı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın geçen hafta Sarıkamış'ta, Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen yürüyüş sırasında, giyindiği kayakçı montun üstünde İngiliz bayrağı vardı!
Hükümete yakın Yeni Söz gazetesinin, "İngiliz bakanın ne işi var Sarıkamış'ta" başlıklı kinayeli iğnelemesi hariç, aynı kulvardaki diğer gazeteler, bu "önemli ayrıntı"yı görmemeyi tercih etti!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ı' yakından tanırız; kendisi ne İngiliz meftunu bir kimsedir, ne de mensubu olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gocunacak biridir. Halis muhlis vatanperver bir Müslüman'dır.
Kimsenin bundan şüphesi yok da, Bakan Bey'in bu "ihmali" de öyle basite alınacak türden bir durum değil.
Düşünün ki, aynı şeyi, misal; CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu yapsaydı! Koparılacak kıyameti tahmin etmek hiç de zor değil. Kalemleri birbirinden keskin AK Partili yazarlar, Kılıçdaroğlu'na günlerce bindirip duracaklardı.
Haksız da sayılmazlardı hani...
Fakat ne yazık ki "partizan yazarlık" söz konusu olunca, Ulaştırma Bakanı'nın sağ omzunda at nalı iriliğindeki o İngiliz Bayrağı, acar kalemlere bir "gül" gibi göründü!
İşte bu yüzden, bu yazarların bir kısmının toplum üzerinde inandırıcılığı yoktur. Çünkü: O yazarlara göre, aynı hatayı, destekledikleri partinin mensubu yapınca gayet "normal" bir şey; ama rakip partili biri yapınca anında "ihanet" oluyor!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a o montu kim giydirdi bilmiyoruz. Şurası muhakkak ki, Bakan Bey, sağ omzundaki İngiliz bayrağını görseydi o montu giyinmezdi. Tamam da; bu "ağır ihmal"in bir bedeli olmayacak mı?
....
Müftü Vekili Celal Büyük, Palandöken 
Gazetesi'ne veda için gelmişti.
Adana Yüreğir İlçe Müftülü görevine atanan Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük veda ziyaretlerini sürdürüyor. 
Yaklaşık üç yıldır Müftü Yardımcılığı ve Müftü Vekilliği görevlerinde bulunan Celal Büyük, beraberinde müftülük personellerinden Ömer Daşdan olduğu halde Palandöken Gazetesi Başyazarı Mehmet Şener'e veda ziyaretinde bulundu.
Erzurum'da başarılı bir çalışma performansı ortaya koyan Müftü Vekili Celal Büyük, özellikle yerel medyanın önemine dikkat çekerek, görev yaptığı süre içerisinde medya ile yakın ilişki içerisinde olduklarını ve desteklerinden dolayı bütün medya çalışanlarına teşekkür etti.
Adana'da da aynı şevk ve heyecanla çalışacaklarını dile getiren Büyük, Erzurum'da yaptığı çalışmalarda destek olan herkese teşekkür etti.
...
İki şehidimizin isminin iki ilçemizde yaşatılacağına karar verilmişti
İçişleri Bakanlığı, Pasinler ve Uzundere İlçe Polis Merkez Amirliğine şehitlerin isimlerini verdi. Pasinler'de şehit Yakup Sürücü'nün, Uzundere'de ise şehit Orhan Dilekçi'nin isimleri yaşayacak. 
....

Bakan Ağbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etmişti
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen çalışmaları incelemek üzere Erzurum'a geldi. Bakan Ağbal, Snowdora Otel'de Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen "60 Günde 60 Proje" adlı brifingi dinledi. Bakan Ağbal, yapılan yatırımlardan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i tebrik etti.
....
20 bin 890 anneye doğum 
yardımı yapıldığını öğrenmiştik
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, 2015 Mayıs ayında başlayan doğum yardımı desteğinden Erzurum'da 20 bin 890 annenin yararlandığını söyledi. 
...
Başkan Sekmen, şehit ailesini 
makamında kabul etmişti
Şehidin babası İsmet ve annesi Kezban'ı makamında kabul eden Başkan Sekmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Sekmen, "Kahraman şehidimiz Serhat Önder de tıpkı 246 vatan evladı gibi o gece Genelkurmay Başkanlığı önünde vatan hainlerine geçit vermedi. Göğsündeki iman ve vatan aşkıyla Hakk'a yürüyen bu vatan evladını yetiştiren Önder ailesini yürekten kutluyorum. Serhat Önder gibi nice fidanlarımız şahadet şerbetini içti. Bu cennet vatan toprağında hür ve özgür bir şekilde geziyorsak bu kahraman vatan evlatları ve şehitlerimizin sayesindedir. Demokrasi destanımızın mihenk taşı olan 247 şehidimizi asla unutmadık ve unutmayacağız. O gece şüheda mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun" diye konuştu.
...
Dolar zirveye tırmanmaya devam etmişti
Dolar ve euro serbest piyasada açılışın ardından rekor yükselişlerle işlem görüyor. Güne TL karşısında 3,7230 seviyesinden başlayan dolar, yukarı yönlü hareketiyle 3,7576 liraya ulaşarak tarihini rekorunu bir kez daha tazeledi. Açılışta 3,95 seviyesinde olan Euro/TL paritesi de yükseliş kaydederek rekor kırdı. Euro, TL karşısında 3,98 seviyesini aşarak yeni bir tarihi rekora imza attı. Dolar şu sıralarda 3,7530 seviyesinden, euro ise 3,97 düzeyinden işlem görüyor.
...
2 FETÖ'cü tutuklanmıştı
Edinilen bilgiye göre, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile mücadele çalışması kapsamında düzenledikleri operasyonda zabıt katibi A.Ö. ile S.T.'yi gözaltına aldı. Şahıslar, Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklama talebi ile sevk ettiği mahkemece tutuklandı.
...
Erzurum, insanlığın ölmediğini yine göstermişti
Erzurum'dan Halep'e 13 TIR dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle gönderildi. 
Erzurum Valiliği, AFAD ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen, "Halep'te İnsanlık ölmesin" kampanyası dahilinde toplanan 500 bin TL para, çocuk bezi, yatak, battaniye, çeşitli gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 13 TIR, İstasyon Meydanında düzenlenen törenin ardından dualarla Halep'e doğru yola çıktı.
...
 FETÖ'ye himmet toplayan 
işadamları gözaltına alınmıştı
Dün şehir genelinde yapılan operasyonda aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Terör örgütüne himmet adı altında para topladıkları iddia olunan söz konusu işadamlarının uzun süreden beri polisin yakın takibinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan bu işadamlarının bazıları aynı zamanda kapatılan ERGİAD ve DASİDEF üyesi ve başkanıydı.
...
Savunma Sanayi yatırımı heyecan yaratmıştı
Erzurum'da, yerel ve ulusal firmalara arsa tahsislerinin yapıldığı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde, savunma sanayi alanında yatırım yapmak isteyen Barış Savunma Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabul ve Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Genel Müdürü Zafer Arabul, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın'ı ziyaret etti. 
..
FETÖ'nün 3 bin kişilik fuhuş 
ordusu olduğu iddia adilmişti
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada ifade veren FETÖ'nün askeri hizmetlerden sorumlu imamı Çetin Acar, cemaatin 3 bin kişilik fuhuş ordusu kurduğunu ve kendilerine karşı çıkan yargı mensupları, siyasiler ya da milletvekillerinin koynuna bunları sokup şantaj yaptıklarını iddia etti.
...
Başkan Bulutlar yine vatandaşlarla 
bir araya gelmişti
Göreve geldiği günden bu güne insan odaklı hizmet üretme gayreti içerisinde olan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, çalışmaların yanı sıra fırsat buldukça vatandaşla da bir araya gelerek görüşlerini ve isteklerini dinlemeye özen gösteriyor. 
..
Zehir tüccarı 2 şüpheli gözaltına alınmıştı
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, İstanbul ilinden temin edilen bir miktar esrar ve bonzai hap ele geçirildi. 
..
Curling takımı çiçeklerle karşılanmıştı
Dünya Gençler B Klasmanı Curling Şampiyonası'nda çifte final yaparak, bayanlarda ev sahibi İskoçya, erkeklerde de Çin'le karşılaşan Türkiye final müsabakalarını kıl payı kaybederek, ikinci oldu. Hem bayanlarda hem de erkeklerde gümüş kupa ve madalyaları ülkemize kazandıran milli Curlingçiler Türkiye'ye döndü. 
..
Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin 
Öz, yeni yönetimi açıklamıştı
Kısa bir süre önce Ak Parti Erzurum İl Başkanlığına atanan Mehmet Emin Öz, yeni yönetimini tanıttı. Yeni yönetimle uyumlu bir çalışma içinde olacaklarını söyleyen Öz, "yönetimde yer almak için yaklaşık 1500 kişi müracaat etti. Birbirinden değerli olan arkadaşlarımızın arasından yeni yönetimi oluşturduk. Erzurum'u ve sorunları iyi bilen değişik isimlerden seçmeye çalıştığımız yeni yönetimle birlikte, şimdiden önümüzdeki referandum sürecine hazırlanmak için kollarımızı sıvadık. Gençlere ve gençliğin sorunlarına önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz," dedi.
...
1001 Hatim'in duası yapılmıştı
Erzurum'da yaklaşık 500 yıllık bir gelenek olan ve "Pir Ali Baba" tarafından başlatılan "1001 Hatim" geleneği kapsamında Cuma namazı öncesinde hatim duası yapıldı. 
Kentte, yaklaşık 5 asırdır yılın son 15 günü ile bir sonraki yılın ilk haftası Kur'an-ı Kerim okunan 1001 Hatimlerin bu yılki etkinliği 15 Aralık'ta başlamıştı. Erzurum merkez ve ilçelerindeki camilerde gerçekleştirilen etkinlik bugün Ulu Cami'de Cuma namazı öncesi okunan hatimlerle tamamlandı.
....
FETÖ/PYD soruşturması 
kapsamında 15 kişi tutuklanmıştı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan işlemler sonrası, 15 kişiye tutuklama kararı verildi.
...
EYOF 2017 çalışmaları devam etmişti
Türkiye'nin ev sahipliğinde 13. kez düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF) Biathlon Milli Takımı hazır. 
Etiketler : gündem
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.