EKONOMİ Haber Girişi : 18 Ekim 2020 23:30

Gazeteniz Palandöken’in çağrısı karşılık buldu; Yapılandırma geliyor

Gazeteniz Palandöken’in çağrısı karşılık buldu; Yapılandırma geliyor
Palandöken’in gündeme taşıdığı “Vergi ve primde yapılanma” haberi gündem yarattı.

Korona ile birlikte ekonomide yaşanan so-runlar, küçük ve orta sınıf esnafı perişan etmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Vergi ve SGK prim borçları-nın yapılandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız var.” dedi.

Onbinler nefes alacak

Palandöken haberinde, Erzurum’da binlerce esnafın hem Maliye’ye olan vergi borcunu, hem de SGK’ya prim borcunu ödeyemez duruma düştüğünü vurgulamış, esnafın içerisine düştüğü bu çıkmazdan ancak hükümetin atacağı adımlarla çıkabileceğine işaret ederek, yapılandırmanın on binlerce insana nefes aldıracağını ve piyasaları canlandıracağını belirtmişti.

AKPartili Mehmet Muş açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile alakalı bir çalışmamız şu an var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Tamamladığımız takdirde bu kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan Bütçe Komisyonumuza sunacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.