ERZURUM Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 12:22

FİLOGRAFİ KURSU'NDA ÖĞRENCİLER ÇİVİ ÇAKARAK STRES ATIYOR

FİLOGRAFİ KURSU'NDA ÖĞRENCİLER ÇİVİ ÇAKARAK STRES ATIYOR
Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yatılı Pansiyonu'nda kalan öğrencilerine yönelik açmış olduğu Filografi Kursu sayesinde öğrencilerin hafta sonu tatillerini eğlenceli hale getirdi.
Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yatılı Pansiyonu'nda kalan öğrencilerine yönelik açmış olduğu Filografi Kursu sayesinde öğrencilerin hafta sonu tatillerini eğlenceli hale getirdi. 
Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhami Şahin, "Yaşadığımız bölgede sosyal aktivitelerin az olması nedeni ile okulumuzun pansiyonunda kalan kız öğrencilerimizin hafta sonlarında boş zamanlarını değerlendirmek amacı ile böyle bir sosyal etkinlik faaliyeti düzenledik. Haziran ayı sonu itibarıyla da Filografi sergimizi açmayı planlıyoruz" dedi.
Oltu Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenledikleri Filografi kursuna öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Şahin, kurs sayesinde hem öğrencilerin stres attığını hem de 3 ay içerisinde 45'e yakın ürün elde ettiklerini söyledi. Kurs başladığından beri kursa katılan öğrenciler oldukça güzel şeyler öğrendiklerini ifade ederek, "Kursta çok güzel şeyler öğrendik. Ellerimizi kullanmayı, beynimizi geliştirmeyi öğrendik. Filografi sanatı bize sabrı öğretti." şeklinde konuştular.
Öğrencilerden Sinem Çimen, "Yaptığımız çalışmanın eğlenceli olduğunu düşünerek bu kursa katıldım ve sınavlar öncesi çivi çakarak stres atıyoruz başarılı olduğumuzu da düşünüyorum" dedi. Öğrenci Yasemin Özen ise "İki haftadır kursa gelmekteyim. Sınav öncesi iyi bir stres atma yöntemi olduğunu gördüm. Aynı zamanda bu aktiviteleri bizlere sunan Okul yöneticilerine teşekkür ediyorum en azından asosyal iken daha bir sosyal olmamıza çok faydası oldu. Bizlere güzel katkılar sağlıyor. Ayrıca yetenekli olduğumuzu da düşünüyorum." diye konuştu.
Öğrenci Melike Altunışık da "Ben bu kursu arkadaşlarımdan öğrendim. Gün geçtikçe çalışmaları gördükçe hoşuma gitmeye başladı. Ben de kursa katılmaya karar verdim. İlk defa geldim ve çokta mutluyum" dedi. Hafta sonları pansiyonda kalan öğrencilerinin sıkıldığını belirten Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Damla Karabulut, "Bunun önüne geçebilmek ve öğrencilerimizin hafta sonlarını daha verimli ve keyifli geçirebilmeleri için okul müdürümüz İlhami Şahin'le birlikte hafta sonu kursları açmak için karar aldık. İyi ki de böyle bir karar almışız. Öğrencilerimiz hem çok eğleniyorlar hem de hiç bilmedikleri Filografi adındaki sanatı öğreniyorlar çokta başarılı çalışmalar çıkardılar." şeklinde konuştu.
Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Nihal Mert ise "Kız İmam Hatip Lisesinde Flografi kursu açtık. Öğrencilerimiz severek katıldılar. güzel işler çıkardığımıza inanıyoruz. Kursumuz, hafta sonları öğlene kadar sürüyor. Zamanımız hızlı ve eğlenceli geçiyor" dedi.
Bu arada görücüye çıkmayı bekleyen Flografi çalışmalarında bazı öğrencilerin tuttukları futbol takımlarının armaları yaptıkları göze çarpıyor.
Etiketler : oltu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.