GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2016 12:35

ETÜ'DE "ULUSLARARASI EKONOMİK EĞİLİMLER VE TÜRKİYE" KONULU KONFERANS

ETÜ'DE
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem'in konuşmacı olarak katıldığı "Uluslararası Eğilimler ve Türkiye" konulu konferans ger
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem'in konuşmacı olarak katıldığı "Uluslararası Eğilimler ve Türkiye" konulu konferans gerçekleşti. 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın yanı sıra Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. M. Yasin Codur, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Kaya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Türk Hava Yolları Erzurum Satış Müdürü Mehmet Akkaya, TÜİK Bölge Müdürü Ahmet Gür ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
İktisat alanında uzman olan Başdanışman Dr. Erten konuşmasında, iktisat teriminin tanımında kullanılan kıt kaynak kavramından bahsederken, aslında kaynakların kıt olmadığı, kaynakların verimli kullanılması gerekliliği hususunda görüşlerini ifade etti. Türkiye' de teknolojinin hızla gelişiminin beraberinde getirdiği büyümeye bağlı olarak uluslararası platformda siyasi ve ekonomik alanda kazandığı saygınlıktan da bahsederek, eskiyen yapının değişmesiyle birlikte bu büyümenin daha da ivme kazanacağı sözlerine ekledi.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Dr. Erten, yapılan davetten memnuniyetini ifade etti. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Dr. Erten' e katılımdan dolayı teşekkür ve hediyelerinin taktim etmesinin ardından konferans sona erdi.
Dr. Erten konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile beraber İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binamızı ve yapılaşma faaliyetlerimizi yerinde inceleme fırsatı bularak özverili çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Yaylalı' ya teşekkürlerini ifade etti.
Etiketler : etü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.