EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ekim 2016 22:53

ETSO'dan, 'teşvik değerlendirme TOPLANTISI'NA KATKI

ETSO'dan, 'teşvik değerlendirme TOPLANTISI'NA KATKI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin cazibesini artıracak yatırım teşvik paketiyle ilgili değerlendirme toplantıları devam ediyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin cazibesini artıracak yatırım teşvik paketiyle ilgili değerlendirme toplantıları devam ediyor.  Bu kapsamda Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın başkanlığında gerçekleştirilen, 'Erzurum Yatırım Teşvik Paketi Değerlendirme Toplantısı'nda şehrin öncelikleri ele alındı. Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile ilgili kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin iştirakiyle düzenlenen toplantıya, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) temsilen Meclis Başkanı Saim Özakalın katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hükümetin Cazibe Merkezleri Programı'nın, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane'yi kapsayan 4. Bölge'ye sağlayacağı teşvik ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Akdağ toplantının amacının; toplam 23 ili kapsayan yeni yatırım ve teşvik paketiyle ilgili Erzurum'da yürütülen aktiviteleri geliştirmek, gerekli koordinasyonu temin etmek ve bunun sonucunda sağlanacak teşvik ve yatırımlarla da üretimi ve istihdamı artırmak olduğunu ifade etti.
Toplantıda konuşan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, 3 ayı aşkın bir süreden beri, şehrin gelişip kalkınmasının önündeki engeller ve bu engellerin aşılması için nelerin yapılması gerektiğine yönelik "Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu" isimli çalışma yürüttüklerini söyledi. ETSO'nun, ildeki ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerle birlikte yaptığı bu çalışmanın bir rapor haline getirildiğini dile getiren Meclis Başkanı Özakalın, raporda, şehrin önceliklerinin belirlenmesi anlamında önemli noktalara vurgu yapıldığını ifade etti.
1. ve 2. Organize sanayi bölgeleriyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda ETSO'nun yanı sıra ilgili diğer kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de 'Cazibe Merkezleri Programı'yla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
Etiketler : etso
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.