EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2015 12:21

ESOB'dan Belçika çıkarması

ESOB'dan Belçika çıkarması
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 'Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu Komitesi (KİK) 34'üncü Toplantısı'na katıldı.
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 'Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu Komitesi (KİK) 34'üncü Toplantısı'na katıldı. Başkan Fırat, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 
Geçtiğimiz 7-10 Nisan tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 'Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu Komitesi (KİK) 34'üncü Toplantısı'na ESOB Başkanı Rasim Fırat da katıldı. Yılda iki kez yapılan toplantı da Türkiye'nin AB'ye girme süreci ile yeni programlar ve vize serbestisi gibi konular ele alındı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ve Türkiye Kanadı AB-KİK Eş Başkanı Bendevi Palandöken ile Belçika Büyükelçisi Selim Yenel'in de katıldığı görüşmelerde, katılım müzakerelerinde siyasi engeller nedeniyle son 4 yılda sadece bir fasıl açılmasına rağmen Türkiye'de reformların kararlılıkla sürdüğü vurgulandı. Toplantıdan arta kalan zamanlarda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile bir araya gelen ESOB Başkanı Rasim Fırat, Anadolu insanının AB'ye olan bakışıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Fırat, toplantıda Erzurum'u temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.
Etiketler : esob
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.