GENEL Haber Girişi : 11 Şubat 2020 13:52

Erzurumlu Ülkücülerin gür sesi: ‘Gelişim Erzurum’

Erzurumlu Ülkücülerin gür sesi: ‘Gelişim Erzurum’
Lokman Lokmacı yönetimindeki Palandöken Gelişim Derneği, gerek yaptığı yayınlar gerekse meslek edindirme kurslarıyla kısa sürede adından söz ettiren önemli sivil topluk kuruluşlarından biri oldu.
Geçtiğimiz günlerde yayın hayatında iki yılını geride bırakarak onuncu sayısını çıkaran “Gelişim Erzurum” dergisi,  kısa sürede özellikle genç Ülkücüler arasında saygın bir yere sahip oldu. 
Palandöken Gelişim Derneği’nin bir yayın organı olan “Gelişim Erzurum”, aynı zamanda dernek başkanı da olan ve Ülkücülerin “Lokman abisi”, Lokman Lokmacı’nın yönetiminde neşrediliyor. 
Son sayısında, “Yüksel Türk! Senin için yükselmenin hududu yoktur.” Kapak başlığıyla yayınlanan Gelişim Erzurum’da, Mehmet Emin Alper, Atilla Bedir, Nizamettin Korucu, Ergün Engin, Nihat Kılıçoğulları, Halil İbrahim Coşkun, Muaz Ergü, Ziya Kibar ve Muhittin Çapadağ gibi kalemler Erzurum üzerine yazı ve şiire imza attılar. 
Baro Başkanı Talat Göğebakan ve işadamı Yılmaz Kuşkay’la yapılan röportajlar ise, dergiye ayrı bir renk kattı.
PALANDÖKEN GELİŞİM DERNEĞİ
Kurulduğu 2015 yılından beri özellikle gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Palandöken Gelişim Derneği, tüm imkânsızlığa rağmen Lokman Lokmacı öncülüğünde ve bir avuç gönüllü insanın kişisel çabasıyla birbirinden kıymetli hizmetleri başarıyla yerine getiriyor.
Gençlerin meslek edinmesi için dernek bünyesinde onlarca kurs açan Palandöken Gelişim Derneği, açtığı bu kurslar sayesinde yüzlerce gencin hem meslek hem de iş sahibi olmasını sağladı. İşte derneğin açtığı meslek kurslarının bazıları.
Emlak danışmanlığı, Adli Tıp elemanı, hasta kabul elemanı, yaşlı ve hasta bakım elemanı, büro yönetimi ve sekreterliği, kadın boyacı, erkek boyacı kursları…
Bu kurslara devam eden insanların 617’si sertifika alırken, 283 kursiyer de iş sahibi oldu.
Geçtiğimiz yılın son aylarında ünlü düşünür ve Türk dünyasının fikir babalarından Nihal Atsız’la ilgili bir konferans düzenleyen Palandöken Gelişim Derneği, bugüne kadar elliden fazla konferansa da ev sahipliği yaptı.
Dernek bünyesinde meslek edindirme kurslarının dışında gençlere yönelik müzik ve sanat kursları da var. İşte onlardan bazıları: Halk oyunları, bağlama, gitar, keman, piyano ve ileri seviyede İngilizce… 
Palandöken Gelişim Derneği, hayatın her alanına dokunabilmek adına okumayı ve kitabı da asla ihmal etmiyor.
Aynı zamanda tarihe ve şehitlere olan vefa borcunu da unutmayan dernek, Palandöken İlçesi'nde kurduğu kütüphaneye 15 Temmuz Şehidi kahraman Ömer Halis Demir’in ismini verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.