ERZURUM Haber Girişi : 08 Ekim 2015 15:41

ERZURUM'UN TATLARI YÖREX'TE TANITILDI

ERZURUM'UN TATLARI YÖREX'TE TANITILDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center'da açıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center'da açıldı. 
68 ilden, 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 firmanın katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünleri olmak üzere yüzlerce yöresel ürün tanıtılıyor. 11 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuarda Erzurum'u, yöresel ürünler satan firmaların yanı sıra, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) temsil etti.
Açılış konuşmalarının yapıldığı törenin ardından, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile bazı milletvekilleri stantları gezdi. Fuar alanının girişinde, Erzurum Cağ Kebabı'nın yapıldığı standı ziyaret eden Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyelerine, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından cağ kebabı ikram edildi.
Cağ kebabını beğeniyle yiyen protokol üyeleri daha sonra fuar alanındaki ETSO standını da ziyaret etti. Stantta, aralarında Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gazeteci Yavuz Donat'ın da bulunduğu misafirlerini ağırlayan ETSO Meclis Başkanı Özakalın, konuklarına gümüş işlemeli Oltu Taşı tespih hediye etti. Protokol üyeleri stantta Erzurum'un yöresel ürünlerinin tadına bakmayı da ihmal etmediler.
ÖZAKALIN; "YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yörex'in, Erzurum'un yöresel ürünlerinin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde 6 yıl önce temelleri atılan fuarın cazibesinin ve katılımcı sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi. "Yörex, pazara erişme noktasında üreticilerimiz için büyük bir fırsattır" diyen Başkan Özakalın şunları söyledi; "Markalaşma ve ürünlerimizin coğrafi tescil alması ve markalaşması büyük önem arz ediyor. Bu sebeple, şehrimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünleri, ulusal ve küresel ölçekte tanıtımını sağlamak ve bu ürünlerin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olmak amacıyla 6 yıldır düzenlenen bu fuara üçüncü kez katılım sağlamaktayız. Yöresel ürünlerimizin markalaşması adına ETSO olarak bu tür organizasyonları takip eden ve destek sağlayan kurum olmak da bizi ayrıca mutlu ediyor. Değişen ülke ve dünya şartlarına uyum sağlamak adına elimizdeki kıymetlere sahip çıkmalıyız"
Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği ETSO standında, Oltu Taşı, Kadayıf Dolması, İspir Kuru Fasulyesi, Dut Pekmezi, Petek Bal, Süzme Bal, Göğermiş Peynir, Civil Peynir, Kete, Tandır Ekmeği, Lavaş ve Tereyağı gibi yöresel ürünler yer aldı.
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.