EKONOMİ Haber Girişi : 23 Haziran 2015 12:53

ERZURUM'UN DOĞU PAYI YÜZDE 10'A ÇIKTI

ERZURUM'UN DOĞU PAYI YÜZDE 10'A ÇIKTI
Türk Patent Enstitüsü 2015 yılı ocak-mayıs dönemi patent başvuru verilerini paylaştı. Erzurum'da bu yılın mayıs ayında 1, yılın ilk beş ayında ise 3 patent başvurusu kaydedildi.
Türk Patent Enstitüsü 2015 yılı ocak-mayıs dönemi patent başvuru verilerini paylaştı. Erzurum'da bu yılın mayıs ayında 1, yılın ilk beş ayında ise 3 patent başvurusu kaydedildi. Erzurum'un patent başvuru adedi KUDAKA'da yüzde 100, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 50, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 9.67, Türkiye'de yüzde 0.17'lik pay gösterdi. 
ERZURUM VERİLERİ
TPE verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, Doğu Anadolu Bölgesinde Erzurum patent başvuru sayısı bakımından bu yılın ilk beş ayında 4'üncü oldu. İlde ocak ve mart aylarında patent başvurusu kaydedilmezken, şubat, nisan ve mayıs aylarında birer başvuru yapıldı.
ERZURUM'UN BULUNDUĞU BÖLGELER
Mayıs ayı ölçeğinde Erzurum'dan 1, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 1, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinden 2, Doğu Anadolu Bölgesinden 4, Türkiye'de 356 patent başvurusu alındı. Bu yılın ilk beş ayında ise Erzurum'dan 3, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 3, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinden 6, Doğu Anadolu Bölgesinden 31 başvuru kaydedildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İLLERİ
2015 yılının ocak-mayıs döneminde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda patent başvurusunun gerçekleştiği iller 7 patent ile Elazığ ve Malatya olarak belirlendi. Dönemde Van'dan 5, Erzurum'dan 3, Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Hakkari'den 2, Kars'tan 1 başvuru yapıldı. Erzincan, Muş, Tunceli, Ardahan ve Iğdır'da ise başvuru kaydedilmedi.
DOĞU ENDÜSTRİYEL TASARIMDA YOK..!
Doğu Anadolu Bölgesi illeri endüstriyel tasarım başvurusu ve yaklaşımı bakımından 6 bölge ortalamasının altında kaldı. BU yılın beş ayında Doğu Anadolu Bölgesinden sadece Erzurum, Malatya ve Iğdır'dan başvuru yapılırken, 11 ilden başvuru gerçekleşmedi. Bölgede Malatya 13 tasarım başvurusu ile ilk sırayı alırken, 8 başvuru ile Erzurum ikinci, 2 başvuru ile Iğdır 3'üncü oldu.
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.