ERZURUM Haber Girişi : 30 Ekim 2016 12:46

Erzurum'daki çay evinde sadece satranç ve dama oynanıyor

Erzurum'daki çay evinde sadece satranç ve dama oynanıyor
Erzurum'daki bir çayevinde alışılagelmişin dışında 8 yıldır sadece satranç oynanıyor.
Orta yaştaki vatandaşların uğrak noktası olan çayevinde, satranç severler birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek kazanmaya oynuyor.
Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Saraybosna Caddesindeki Korkmazlar Çayevinde diğer kıraathane ve çayevlerinin farklı olarak sadece satranç oynanıyor. Bilindik yerlerde oynanan okey, tavla ve kart oyunlarının oynanmadığı çayevi, orta yaştaki satranç ustalarını ağırlıyor.
'Sigara yok satranç çok'
Yaklaşık 8 yıldır sadece satranç oynanan çayevinin işletmecisi 67 yaşındaki Nurettin Korkmaz, sloganlarının 'Sigara yok satranç çok' olduğunu söyledi. Çay evinin her gün kıyası rekabete sahne olduğunu belirten Korkmaz, "Burada sigara yok, millet burada dostluk ortamında satranç oynuyor. Kimi zaman sıkı rekabetler oluyor. Bu bir beyin jimnastiği esasında da bir savaş. Onun için biz de 8 yıldır sadece satranç oynatıyoruz. Cumhurbaşkanımız nereye gitse satranç hediye ediyor. Bu demek ki iyi bir şeydir" dedi.
Günaşırı çay evine gelerek satranç oynadıklarını kaydeden satranç severler," Biz diğer oyunlar yerine satrancı tercih ettik ve memnunuz. Kendimizi geliştiriyoruz. Oyunlar her gün daha da keyif veriyor. Bazen evde duramıyoruz buraya satranç oynamaya geliyoruz. Satranç bizim için büyük tutku" diye konuştular.
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.