EKONOMİ Haber Girişi : 05 Mart 2015 17:21

ERZURUM'DA YATIRIMCI SORUNLARINA HIZLI ÇÖZÜM

ERZURUM'DA YATIRIMCI SORUNLARINA HIZLI ÇÖZÜM
Erzurum'da yatırımcı sorunları değerlendirme toplantısı yapıldı.
Erzurum'da yatırımcı sorunları değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Toplantıda şehrin tarihi, kültürel ve doğal yapısı bozulmadan, yatırımcı kurum, kuruluş ve firmalara hızlı bir şekilde yardımcı olunması için ilgili tüm kurumlarda irtibat birimleri oluşturulması kararlaştırıldı.
Erzurum Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile arazi kullanım planlamasında yetkili, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
Erzurum'a gelen yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanması için kentin bir bütün olarak göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen toplantıda, yatırım planı yapılırken kent estetiği, yatırım fonksiyonelliği göz önünde bulundurularak karar verilmesi gerektiği, başta Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelerle fikir alış verişi yapıldıktan sonra karara varılarak uygulamaya geçilmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantı da ayrıca, Erzurum'un tarihi, kültürel ve doğal olarak birçok zenginliği içinde barındırdığı, yatırımın birçok kurumu ilgilendirdiği, bununda yatırım sürecini uzattığı, bu sorunun önüne geçilebilmesi için, ilgili Vali Yardımcısı koordinatörlüğünde yatırımcılara yardım edilmesi için, başta Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler olmak üzere, bütün ilgili kurumlarda sorumlu kişilerin belirlenmesi kararlaştırıldı.
Böylece ilimizde yapılacak yatırımlar için, girişimcilere hızlı bir şekilde rehberlik edecek ortamın oluşturulması sağlanmış olacak.
Etiketler : yatırım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.