ERZURUM Haber Girişi : 22 Haziran 2016 14:34

ERZURUM'DA "ÇOCUK VE OTORİTE" SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ERZURUM'DA
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu çalışanlarına yönelik "Çocuk ve otorite" konulu seminer düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu çalışanlarına yönelik "Çocuk ve otorite" konulu seminer düzenlendi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Atatürk Erkek Yetiştirme Müdürlüğü yönetici ve çalışanları katıldı.
Uzun yıllar yurt dışında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Sarılı tarafından verilen seminerde çocuk iletişimde otoritenin yeri ele alındı.
Geleceğin teminatı olan çocukların doğru yetiştirilmesinin önemine değinen Sarılı, insanın kendisinin kötü olmadığını davranışlarının onu kötü yaptığını ifade etti.
En zor çocukların dahi iyi taraflarının olduğunu belirten Sarılı, çocukları sevmenin ve onların olumlu davranışlarını övmenin çocukların kişisel gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.
SINIRSIZ VE KURALSIZ YAŞAMIN DEZAVANTAJLARI
Sınırsız ve kuralsız yaşamın olumsuzluklarına da değinen Sarılı şöyle devam etti: "Yaşamda Bir gençlik ve çocuk psikoloğu şöyle der: Sınır tanımayan bu insanlar ellerinde olanla hiçbir zaman yetinmez hep daha fazlasını isterler. Yetişkinler tarafından üzerinde otorite uygulanmayan çocuk ve gençler bütün hayatları boyunca sınır tanımayan insanlar olurlar. Bu insanlar başka insanlara karşıda kendilerini koruyacak gerekli sınırı koyamaz ve kedilerini koruyamazlar. Sınırsız büyüyen çocuk ve gençler bütün hayatları boyunca mutsuz insanlar olup çıkarlar. Sonu gelmeyen arayışların içinde olurlar. Otorite olmayan yerde başı boşluk olur. Başı boş çocuk ve gençler tehlikelere açıktırlar ve aile ve toplum için tehlike demektir. Başı boş çocuk ve gençler şiddete başvurur ve tehlikeli işlere bulaşırlar: alkol, uyuşturucu, hırsızlık gibi gizli işlere karışırlar. Onun için otorite konusundaki dengeyi sağlamalıyız."
Etiketler : ailesosyal
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.