ERZURUM Haber Girişi : 18 Temmuz 2020 12:41

Erzurum’un gazetecileri 15 Temmuz’u anlattı

Erzurum’un gazetecileri 15 Temmuz’u anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi nedeniyle düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, dün akşam da Erzurum’un önde gelen gazeteci yazarları vatandaşlarla bir araya geldi.

İkbal ÜNAL- Palandöken

Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın organize ettiği ve İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, gazeteci yazar Mehmet Şener, gazeteci yazar Erdal Güzel, gazeteci yazar Sinan Özçaylak ve gazeteci yazar Onur Sağsöz katıldı.


Dinleyiciler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekili Selami Altınok, AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz’ün yanı sıra çok sayıda davetlinin iştirak ettiği, “Erzurum Basının Gözünde 15 Temmuz Paneli’ni, gazeteci yazar Mehmet Şener yönetti.

15 Temmuz kanlı kalkışmasında Erzurum’da o gece nelerin yaşandığı ve nasıl bir siyasi ve sosyal iklimin hakim olduğunun dile getirildiği panelde, katılımcı gazeteciler hem izlenimlerini anlattılar hem de o gece birebir yaşadıklarını tekrarladılar.

Erzurum halkının muazzam bir kıyamda bulunduğunu ifade eden gazeteciler, “Şayet o gece Erzurum’da bir görevli kalkışmaya iştirak edip darbeciler gibi hareket etseydi, halkımız onları bir kaşık suda boğardı” dediler.

Panelde birer konuşma da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve milletvekili Selami Altınok yaptı.

Sekmen ve Altınok buradaki konuşmalarında 15 Temmuz gecesi neler yaşadıklarını ve kimlerin nasıl davrandığını ifade ettiler.

Mehmet Sekmen’in, 15 Temmuz akşamı kalkışma başlar başlamaz belediyenin ağır iş makinalarını askeri birliklerin önüne yığması ise bir kez daha hem gazeteciler hem de kendisi tarafından dile getirildi.
Etiketler : 15temmuz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.