ERZURUM Haber Girişi : 17 Mayıs 2015 22:34

Erzurum uçurtmalarla şenlendi

Erzurum uçurtmalarla şenlendi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Uçurtmanı al şenliğe gel!" sloganıyla 'Uçurtma Şenliği' düzenlendi. Erzurum'da ilk kez düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından binlerce çocuğa uçurtma dağıtıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Uçurtmanı al şenliğe gel!" sloganıyla 'Uçurtma Şenliği' düzenlendi. Erzurum'da ilk kez düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından binlerce çocuğa uçurtma dağıtıldı. Her yaştan uçurtma severin birbirinden ilginç uçurtmalarıyla katıldığı şenlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çocuklarla beraber uçurtma uçurdu. 
Abdurrahman Gazi Türbesi Mesire Alanı'nda düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde rengârenk uçurtmalar Erzurum semalarını süsledi. Uçurtma Şenliği'nin yapılacağı alanı çocuklarıyla beraber saatler öncesinden dolduran Erzurumlular, animasyon ekibinin gösterileri ve düzenlenen yarışmalarla eğlenceli saatler geçirdi. Özellikle, şenliğe katılan binlerce çocuk eğlence dolu unutamayacağı bir gün yaşadı.
'Uçurtma Şenliği' alanına, Erzurumluların sevgi gösterileri ve coşkulu alkışları arasında gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e çocuklar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Sekmen çocuklarla yakından ilgilendi, beraber uçurtma uçurdu. Çok sayıda çocuk da Başkan Sekmen ile selfie çekti.
Başkan Sekmen Uçurtma Şenliği'nde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak, binlerce Erzurumlunun çocuklarıyla katıldığı coşkulu bir Uçurtma Şenliği'nin ilkini düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Biz, göreve başladığımızda sizlere Büyükşehir Belediyesi olarak, bir yandan belediye hizmetlerini yaparken, bir yandan da sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık vereceğimizi söz vermiştik. Gördüğünüz gibi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bizim, işimiz gücümüz Erzurum. Bu münasebetle Erzurum'da ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hem belediye hizmetleri hem de etkinlikler olarak hemşerilerimiz için en iyilerini yapma gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi şuanda şehrimizde 200 ayrı bölgede çalışma yapıyor. Arzumuz, Erzurum huzur içerisinde yaşanılan bir kent olsun; çocuklarımızı, gençlerimizi güzel bir geleceğe hazırlayalım." şeklinde konuştu.
Uçurtma Şenliği'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Sekmen, "Genel Sekreterimize, Daire Başkanımıza ve emeği geçen bütün ekibimize teşekkür ediyorum. Sizlere en güzel hizmeti sunabilmek için emek sarf ettiler ve çocuklarımızın mutluluğu için, cıvıl cıvıl, rengarenk uçurtmaların Erzurum semalarını süslediği bu güzel Uçurtma Şenliği'ni hep beraber düzenlediler. Gördüğünüz gibi binlerce çocuğumuz burada uçurtma uçuruyor. Uçurtma uçurmayı yeni öğrenenler ve ilk uçurtmalarını burada uçuranlar var. Bunlar çocuklarımızı hayata bağlayan, geleceğe bağlayan, onlara sosyal aktivite oluşturan faaliyetler. Şenliğe katılan her çocuğumuza uçurtma hediye ettik, binlerce uçurtma dağıttık. Ayrıca, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çocuklarımıza hediyeler veriyoruz. Amacımız, hem anneleri, hem babaları, hem de çocuklarımızı sevindirmek. Seneye bunun ikincisini yapacağız, çok daha görkemli olacak." dedi.
Erzurum'da değişimin ve dönüşümün devam ettiğine vurgu yapan Başkan Sekmen, "Palandöken Dağı'nın eteğinde sizlere söz veriyorum ki, Erzurum değişecek, kazanan siz olacaksınız, Erzurum olacak." ifadelerini kullandı. 22-23-24 Mayıs'ta Halk Oyunları Türkiye Finali'nin Erzurum'da yapılacağını açıklayan Başkan Sekmen, 24 Mayıs'ta ilk kez Erzurum Yarı Maraton koşusunun yapılacağını ve bunu da geleneksel hale getireceklerini, ayın 30'unda ise ünlü Sanatçı Kubat'ın Erzurum'a gelerek konser vereceğini söyledi. 1 Haziran'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'a geleceği müjdesini veren Başkan Sekmen, "Sayın Cumhurbaşkanımla Erzincan'da görüştüm. 'Çok selam söyle, ayın 1'inde de Erzurum'a geleceğim' dedi. Cumhurbaşkanımızın Erzurum'a geleceğini Başbakanımıza da ilettim. Başbakanımızın da, 'Aziz Erzurumlu kardeşlerime çok selam söyle, desteklerini bekliyorum' dedi. Bende buradan, Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın da selamlarını siz azizi hemşerilerime iletiyorum." dedi.
Büyükşehir Belediyesinin yapacağı sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen, Erzurum'da Ramazan ayının Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleriyle dolu dolu geçeceğini vurgulayarak, "Ramazan ayı boyunca manevi sohbetler, dini musiki konserleri olacak. Herkesin katılabileceği 5-6 yerde iftar sofraları düzenleyeceğiz. Teravih namazından sonra sohbet ve eğlence programları organizasyonlarımız olacak. Çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz olacak. Çocuklarımızı sevindireceğiz, bol miktarda oyuncak dağıtacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yaz sezonunda yapılacak sportif faaliyetlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen, "Okullarımızın tatil olmasıyla birlikte Yaz Spor Okullarımız devreye girecek. Nasıl, kışın Palandöken Kayak Merkezi'nde Kayak Kursları açtıysak, yaz sezonunda da sentetik kayak pistleri oluşturarak kayak yaptıracağız. Ayrıca, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, güreş ve diğer spor dallarında müsabakalar olacak. Erzurum artık sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda da canlanıyor.
Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlara ve hizmetlere de yer veren Başkan Sekmen, "Bütün arzumuzla, bütün gücümüzle Erzurum'u yeniden inşa etmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz." diyerek altyapı, su, kanalizasyon, yağmursuyu kanalları çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Erzurum'da Kongre ve Fuar Merkezi ile Canlı Hayvan Borsası'nın temellerini kısa zamanda atacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarına da dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Erzurum'da yaşayan her hemşerimizi kira öder gibi konut sahibi yapıyoruz. Erzurum'u yepyeni bir kent yapıyoruz." şeklinde konuştu.
Erzurum'da işsizliği azaltmak içinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, 'Benim işim yok' diyenlere de yeni istihdam alanları oluşturmak için gayret gösterdiklerini belirterek, "Bu şehirde binlerce işsizimizin çalışacağı oyuncak fabrikaları kuruyoruz. Erzurum'u oyuncak merkezi yapıyoruz. Erzurum'a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurdurma kararı aldık. Bu şehirde yine binlerce işsizimize iş kapısı olacak Termik Santraller kurduruyoruz. Erzurum'da, ilaç ve medikal üretimi yapılacak. Çimento Fabrikaları, Maden Fabrikaları, tekstil, ayakkabı ve birçok sanayi tesisini Erzurum'a kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Erzurum üretim merkezi oluyor, ihracat yapan bir merkez oluyor. Erzurum'un her ilçesinde işsizliği önlemek için farklı yatırım projelerimiz var. Erzurum yazın da, kışın da turistle dolup taşacak. Bizim, işimiz gücümüz Erzurum. Biz Erzurum için çalışıyoruz. Sizlerden de bizi yalnız bırakmamanızı istiyorum. Sizlerden büyük destek bekliyorum. Çünkü siz bize ne kadar destek verirseniz, biz de o kadar büyük yatırımlar ve hizmetler gerçekleştiririz." diye konuştu.
Başkan Sekmen konuşmasından sonra, Erzurum Bar Ekibiyle halay tuttu, çocuklarla uçurtma uçurarak, fotoğraf çektirdi. Çocuklarla sohbet ederek isteklerini dinledi. Başkan Sekmen'in kendileriyle yakından ilgilenmesinden memnun olan çocuklar, Erzurum'da yaşayan çocuklar olarak, Mehmet Sekmen gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı'na sahip oldukları için çok şanslı olduklarını ifade ettiler.
Uçurtma Şenliği'nde, en yükseğe çıkan, en güzel ve en ilginç uçurtma dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler bisiklet, spor kıyafeti, kol saati ve kupa ile ödüllendirildi.
Etiketler : uçurtma
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.