ERZURUM Haber Girişi : 28 Ekim 2016 12:10

Erzurum FETO gibi hainlerin değil,Kazım Karabekir gibi vatanseverlerin memleketidir

Erzurum FETO gibi hainlerin değil,Kazım Karabekir gibi  vatanseverlerin memleketidir
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yıl açılış törenine katıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilere ilk dersi veren Kurtulmuş, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları hatırlattı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yıl açılış törenine katıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilere ilk dersi veren Kurtulmuş, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları hatırlattı. 
60'ıncı yılını kutlayan Atatürk Üniversitesi'nin açılış töreninde 15 Temmuz'la ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilere ilk dersi veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları hatırlattı. Cizre'de çukur kazdıran iradeyle 15 Temmuz'u gerçekleştiren iradenin aynı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Hepsinin ortak amacı Türkiye güçlü olmasın. Yeter artık oyunun farkındayız. Burası babanızın çiftliği değil. Türkiye'nin güçlü bir şekilde ayağa kalkmamasını istedikleri için ya darbelerle önünü kestiler ya da 15 Temmuz'da yapmaya çalıştıkları gibi nice zorluklar yaşadık. Biz bugünleri direnen bütün millete borçluyuz. Şehitlerimize ve vatandaşlarımıza can borcumuz var. TBMM'de bütün partilerin mensupları, hükumetimiz direndi. Sayın Cumhurbaşkanımız korku emaresi olmadan 'çıkın meydanlara bu canilere mani olun' dedi. Uçurumun kenarından döndük. Düşmanlarımız üzüldü, dostlarımız sevinç içinde milletin kahramanlığını izledi" diye konuştu.
YAPAY SINIRLARLA 
COĞRAFYALARINI 
BÖLDÜKLERİ İNSANLARIN 
GÖNÜLLERİNİ DE BÖLMEYE 
ÇALIŞIYORLAR
Musul'daki operasyona değinerek,1916 Sykes-Picot Anlaşmasıyla 1. Dünya Savaşı'nın galip devletlerinin masa üzerinde ortaya koymuş oldukları birinci paylaşım planının tutmaması sonucu, 2. Dünya Savaşı ve sonrasındaki dönemin ortaya çıktığını aktaran Kurtulmuş, "Bir asır öncesinde bu coğrafyada masaların üstüne cetvelleri, pergelleri koyarak sınırları tamamıyla yapay şekilde çizenler ve bu coğrafyanın halkları arasında yapay sınırlarla ayırımları ortaya koyanlar, bir asır sonra şimdi bu yapay sınırlarla böldükleri insanların zihinlerini ve gönüllerini bölmeye çalışıyorlar. PYD, FETÖ, DEAŞ bu demektir. Musul'da şu anda devam eden operasyon bu demektir. Bu bölge halkının zihinleri ve gönülleri bölünmeye parçalanmaya çalışıyor." diye konuştu.
Törenin sonunda, Rektör Ömer Çomaklı ve Numan Kurtulmuş tarafından, 15 Temmuz Şehitleri'nin ailelerine plaket ve çiçek takdim edildi. Şehit yakınlarının konuşmaları duygu dolu anlar yaşatırken, Şehit Polis Murat Ellik"in annesinin ağlayarak söylediği sözler, törendekilerin gözyaşlarına boğulmasına sebep oldu. Ellik, "Ben oğlumu 7 yıl bekledim. Başka analar ağlamasın yeter," dedi. Tören, fakültelerini birincilikle kazananların ödüllerini almasıyla son buldu.
FETO ile FETÖ kelimelerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, FETO kelimesini FETÖ terör örgütünün lideri için kullandığını ve içinde Allah lafzı geçen bir isimle o kişinin anılmaması gerektiğini ifade etti.
Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve öğretim görevlilerine teveccühleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Çomaklı, askeri giyinmiş bir kısım cuntacı askerin hazırladıkları karanlık harekâtın milletin iradesi ve direnci ile geri püskürtüldüğünü belirtti. 
Daha sonra konuşan Vali Azizoğlu, "evlatlarını Erzurum'a emanet eden velilerin gözü arkada kalmasın. Şehrimiz emniyeti ve kolluk kuvvetleri ile her türlü güvenliğin sağlanması için her an görev başında bulunmaktalar,"dedi.
Konuşmalardan sonra törende 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Murat Ellik, Oğuzhan Yaşar, Edip Zengin ve Yakup Sürücü'nün ailelerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş plaket ve çiçek verdi. Kurtulmuş'un tek tek mikrofon uzattığı şehitlerden Murat Ellik'in annesi Züleyha Ellik sözleriyle salondakileri ağlattı. Görüntü ve fotoğraf çekerken gözyaşlarına boğulan kadın gazeteciler de objektiflere yansıdı.
Mariye ÇELİK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.