KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 12 Mart 2018 15:54

Erzurum’da ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’ paneli

Erzurum’da ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’ paneli
Erzurum’da sporun duayenleri tecrübelerini gençlerle paylaştı. Eski yıldızlar, başarılı sporcular yetişmesi için en büyük görevin ailelere ve antrenörlere düştüğünü söyledi.
Türk sporunda ringleri titreten, atletizm pistlerinde rüzgar gibi esen, güreş meydanlarını ve minderlerini rakiplerine dar eden, kayak pistlerinde yarışan eski spor yıldızları gençlerle buluştu. 
Sporun duayenleri, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü ile İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’ panelinde gençlerle bir araya geldi. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in Moderatörlüğünü yaptığı panele eski milli boksör Nazif Kuran, eski güreşçi Dursun Ali Kishalı, Eski atlet Yılmaz Sakallı ve eski kayakçı, futbolcu ve dağcı Hüseyin Öz konuşmacı olarak katıldı. 
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde böylesine önemli bir paneli düzenleyerek, sporun duayenlerini gençlerle buluşturduklarını ifade eden Teşkesenligil, “Biz buradan Afrin’de teröristlerle savaşan Mehmetçiğimize, özel harekat ekiplerine selamlarımızı gönderiyoruz. Kalbimiz ve dualarımız onlarla” dedi. 
Nazif Kuran, Dursun Ali Kishalı, Hüseyin Öz ve Yılmaz Sakallı, sporda istenilen başarının elde edilmesinde ortak görüşlerde bulundular. Çocuğun hangi sporu seviyor ve ona yatkınlığı bulunuyorsa, ailelerin çocuklarını o spor dalına vermelerini ve antrenörlere teslim etmelerinin gerektiğini belirterek, eskiden tüm imkansızlıklara rağmen, sporcunun ve antrenörün işini sevdiği için başarıyı yakaladıklarını söyledi. 
Bugün sporun devlet desteği ile yapıldığına işaret eden konuşmacılar, “Bugün devletimiz ve hükümetimiz sporun her branşına önem veriyor ve sporu destekliyor. Bugün bir sporcu olimpiyat şampiyonu olduğunda hayatı kurtarıyor. Eskide spor daha bir amatör ruhla yapılıyordu. Bu gün tesis, malzeme her türlü imkan mevcut. Bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Aileler, çocuklarını iyi bir antrenöre teslim etsinler. Sonra bir gün bakarlar ki, çocukları, şampiyon olmuş” diye konuştular. 
Sporda başarının gelmesinde sporcunun çalışması karşısında antrenörlerinde heyecanlı olması gerektiğinin altını çizen panelistler, antrenörleri ‘Sırf işimiz olsun” diye antrenörlük yapmaması gerektiğini savunarak, “Antrenör heyecanlı olmalı, bilgili becerikli olmalı ve sporcusunu da bu bilinçle yetiştirmeli” şeklinde konuştu. 
Panelin sonunda konuşmacılara, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube müdürleri Bülent Tilkidöğen, Letif Arslan, ilçe müdürleri Köksal Kaçmaz, Osman Hancı ve Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz tarafından plaket takdim edildi. (iha)
Etiketler : panel
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.