SAĞLIK Haber Girişi : 11 Mart 2019 14:28

Erzurum’da kaçak ambulans skandalı!

Erzurum’da kaçak ambulans skandalı!
Sağlık Müdürlüğü’nün yazılı uyarılarına rağmen Erzurum’daki kimi kurumlar, ruhsatsız, izinsiz tamamen kaçak olan ambulans şirketinden hizmet satın alıyor.

Palandöken Gazetesi

Birileri canımızla oynuyor!

Vatandaş Vali Memiş’ten soruna müdahale etmesini istedi.

 Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da kamu eliyle sunulan ambulans hizmetine ek olarak özel sektör de bu anlamda aynı alanda çalışma yapabiliyor. Ancak bunun için ilgili bakanlıktan gerekli izinler alınmış olup, söz konusu şirket ruhsat sahibi olmak zorunda. Çünkü sağlık gibi hassas bir alanda hizmet verilebilmesi için ilgili şirketlerin gerekli donanıma ve izinlere sahip olması gerekiyor.

Hal böyle olmasına rağmen Erzurum’da “Yunus Ambulans” adı altında hizmet veren bir özel ambulans var. Sağlık Bakanlığı’ndan alınmış ruhsatı ve izinleri olmayan bu şirket, sağlık müdürlüğünün resmi yazılarına ve itirazlarına rağmen ildeki kimi kamu kurumlarına hizmet sunuyor.

Özel ambulans şirketinde olması gereken hiçbir kriteri yerine getirmediği halde başta Botaş, Erzurumspor ve Gençlik Müdürlüğü olmak üzere bir çok kuruma korsan olarak hizmet veren bu şirket, insan sağlığıyla açıkça oynuyor.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü konuyla ilgili yasal işlem yaparak söz konusu şirketin bir ambulansını Horasan’da bağlattı ve bu şirketle iş yapan kurumlara da resmi yazıyla uyarıda bulundu.

Tamamen kaçak biçimde çalışan bu şirketle bile bile iş yapan ilgili kurumların sorumluları da en az şirket kadar yasaları ihlal ediyor.

Vali Okay Memiş’in bu yasadışı işleme müdahale ederek söz konusu firmanın piyasada dolaşan üç adet gayri nizami ambulanslarının trafikten men ettirmesi istendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.