GÜNDEM Haber Girişi : 03 Mart 2015 08:08

Erzurum ATLAS'ta

Erzurum  ATLAS'ta
Türkiye'nin ünlü Coğrafya ve Keşif Dergisi Atlas mart ayı sayısının büyük bir bölümünü Erzurum'a ayırdı.
Türkiye'nin ünlü Coğrafya ve Keşif Dergisi Atlas mart ayı sayısının  büyük bir bölümünü  Erzurum'a ayırdı.Dergide, Türkiye ve dünyadan 150'yi aşkın tırmanıcının Erzurum'a konuk olarak, Uzundere ilçesinde 21-25 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan "Uluslararası Buz Tırmanışı Festivali"nde donmuş şelalelere tırmanışa yer verdi.
Türkiye'nin ünlü Coğrafya ve Keşif Dergisi Atlas mart ayı sayısının  büyük bir bölümünü  Erzurum'a ayırdı.
Geçen ay Türkiye'nin ve dünyanın sayılı turizm dergilerinden Tempo Travel'de adından söz ettiren Erzurum, bu ay da Coğrafya ve Keşif Dergisi Atlas'ta yerini aldı.
Dergide, Türkiye ve dünyadan 150'yi aşkın tırmanıcının Erzurum'a konuk olarak, Uzundere ilçesinde 21-25 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan "Uluslararası Buz Tırmanışı Festivali"nde donmuş şelalelere tırmanışa yer verdi.
Uzundere'de yüksek dağlarda beslenen onlarca şelale olduğu, heyecan verici Buz Tırmanışına, şelale tırmanışına çok uygun bir yer olduğu belirtilen dergide, ilçenin ayrıca dağcılık, kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşleri içinde önemli bir potansiyele sahip olduğu vurgulanıyor.
Festival boyunca yapılan çalışmaların gün be gün anlatıldığı dergide, yöre halkının yabancı sporcularla olan diyalogu ve misafirperverliğine yer veriyor.
Yurt dışından gelen yabancı sporcuların hayran kaldığı Uzundere'nin "Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi"için seçilen pilot ilçe olduğu, bu çalışmanın Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı, Kültür ve turizm Bakanlığı tarafından da desteklenerek cazibe merkezi haline getirilmeye çalışıldığı, Karadeniz ve Doğu Anadolu arasında önemli geçiş noktasından biri olan boğazda yer aldığı, yaban hayat açısından da çok zengin türleri barındırdığı anlatılıyor.
Ocak ayında da Tempo Travel dergisi "Doğunun En Büyüğü Erzurum" başlı ile Palandöken Kayak Merkezi ve Erzurum'a övgüler yağdırmıştı.Avrupa'da birçok ülkede yayınlanan dergide dünyanın en iddialı kayak merkezlerinden Palandöken'e ev sahipliği yapan Erzurum'un, Kurtuluş Savaşının tohumlarının atıldığı tarihi durakları, medreseleri ve yerel lezzetlerine yer verildi.
Erzurum'un bu yıl Türkiye'nin ve dünyanın çok önemli yayın organların da geniş yer bulduğunu belirten Valimiz Dr. Ahmet  Altıparmak, Erzurum'un Atlas Dergisinde geniş (16 sayfa) yer almasında emeği geçen başta Yayın Direktörü Murat Köksal'a, Doğan Dergi Yayıncılıktan Erdal İpekeşen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Palandöken

Etiketler : tırmanma
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.