ERZURUM Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 17:12

ERZURUM, ERZİNCAN, KARS KIŞ TURİZM KORİDORU PROJESİ'Nİ ANLATTI

ERZURUM, ERZİNCAN, KARS KIŞ TURİZM KORİDORU PROJESİ'Nİ ANLATTI
ERZURUM, ERZİNCAN, KARS KIŞ TURİZM KORİDORU PROJESİ'Nİ ANLATTI - "BÜTÜN YARIŞLARI KAZANABİLİRSİNİZ"
Avrupa Birliği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi Genel Koordinatörü Francesco Comotti, projenin son durumunu anlattı. Comotti, "Şu an motoru olmayan bir otomobil satmaya çalışıyoruz. Bütün yarışları kazanma gücüne sahip bir potansiyel var ama temeli oturmamış bir materyal var elimizde" dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Türkiye Turizm Stratejisi 2023' kapsamında, turizmde çeşitlilik sağlamak ve tüm yıla yaymak amacıyla başlattığı Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi devam ediyor. Potansiyeli yüksek bölgelerin turizmde rekabet edebilir konuma taşımayı hedefleyen yaklaşık 9 milyon Euro'luk projede gelinen noktayı anlatan Genel Koordinatör Francesco Comotti, üç bölgenin de farklı karakteristik özellikleri olduğunu dile getirdi. Proje ekibinin her yönden bakarak doğru bir fotoğraf çekmeye çalıştığını kaydeden Comotti, "Bizim için önemli olan burada inceleyeceğimiz veriyi doğru şekilde sabitleyerek aynı çerçeve üzerinden bütünsel bakabilmek. Müşteri potansiyeli ve gelenlere ne sunabiliriz bunu belirlemeye çalışıyoruz. Çünkü üç bölgenin de üç farklı karakteristik özellikleri var. Erzurum, Erzincan ve Kars'ın farklı organizasyonları var. Bunlara uyum sağlamak zorunda olan biziz" dedi.
"HERKES GAYRET İÇİNDE"
Her üç noktada yerey yöneticiler ve turizmcilerin bir şeyler yapma gayreti içinde olduğunu kaydeden Comotti, şöyle devam etti. "Herkes bilgiye açık ve kısa sürede uyum sağladık. Herkes bir şey yapma gayretinde, niyetinde bu da çok önemli. Ancak şu an motoru olmayan bir otomobil satmaya çalışıyoruz. Potansiyel olarak bütün yarışları kazanma gücüne sahip ama temel taşları oturmamış bir materyal var elimizde. Haliyle şu an yarışmaya girecek durumda değil. Uluslararası pazara girmesi için yeterli donesi yok. Ne olması, nasıl olması konularında projeyi hazırlıyoruz. Sonra otomobili üretip ve yarışa gireceğiz. Ekonomik olarak kendini besleyebilen bir yapı oluşturulması şart ve bunun kendi kendine yaşaması gerekiyor. Şu an potansiyeli olan çok güzel hayaller satmaya çalışıyoruz ama bunun alt yapısı yok. Fakat bölgenin alt yapısı ve doğal durumu bu gelişime çok açık. Tabi sosyal devamlılık; sürdürülebilirlik de önemli bir nokta."
"SPOR DESTİNASYONU OLMALI"
Erzurum, Erzincan ve Kars'ın sadece kış değil yaz döneminde de dağ turizminde söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Francesco Comotti, geçtiğimiz hafta Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen toplantıdan da bahsetti. İlçe yöneticileri ve turizm yatırımcılarına projenin detaylarını anlattıklarını ifade eden Comotti, "Güzel bir eğitim oldu. Pazarlanabilir bir ürünü yapmak için neye ihtiyacımız var bunu görüştük. Üç bölgenin de müşteri potansiyelini ortaya koyan kanıtları sunduk. Dağ turizminin sadece kış odaklı değil yazın da devam etmesini, bu ruhun yaşatılmasını gerektiğini anlattık. Çünkü bu potansiyelle bölgenin bir spor destinasyonu haline gelmesi lazım" diye konuştu.
HEDEF YATIRIMLARININ ARTIRILMASI
Öte yandan projede ilk etapta 'Turizm Bilgilendirme Merkezleri' kurulacak ve tur operatörleri, seyahat acenteleri, yatırımcı ve girişimciler kış turizmiyle ilgili bölgede gerçekleştirebilecekleri yatırımlar hakkında danışmanlık hizmeti alabilecekler. Projenin bir diğer hedefi ise kış turizmi eylem planının ihtiyaçlara göre hazırlanması olacak. Pazarlama ve tanıtım stratejisinin belirleneceği çalışmada bölgeye olan ilginin ve yatırımların artırılması hedefleniyor. Sadece 2 milyon Euro'nun stratejik projeler için ayrıldığını kaydeden Francesco Comottı, üç noktada kış turizminin daha fazla nasıl geliştirilebileceği ile ilgili projeler hazırlanacağını da sözlerine ekledi.
Etiketler : turizm
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.