SPOR Haber Girişi : 24 Ağustos 2013 12:28

Engellilere eşofman ve ayakkabı dağıtıldı

Engellilere eşofman  ve ayakkabı dağıtıldı

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle zihinsel engelli sporculara yönelik eşofman ve ayakkabı dağıtıldı. Törene katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Bizim hükümetimizden önce Erzurum’da 350 kişi para alırken, bizim hükümetimiz sayesinde aylık alan engelli sayısı 7 bine çıktı. Artık vatandaş, engelli yakınına daha çok sahip çıkarken, engellilere davranış konusunda büyük aşamalar kat edildi” dedi. 

PALANDÖKEN BELEDİYESİNE VE GENÇLİK SPOR’A ÖVGÜ

Palandöken Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için yaptırdığı parkı hatırlatan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a engelliler parkı için teşekkür etti. Aksak, “Belediyelerimizin ve yerel yöneticilerimizin engelliler için daha atak olmasını ve daha yararlı hizmetlere imza atmasını istiyoruz. Bu konuda engelli vatandaşlar için yapılan hizmetleri de yeterli bulmuyorum. Daha aktif olmalıyız” dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ında sportif anlamda engelli vatandaşlara sağladığı destekten dolayı kendisine teşekkür ederken, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye’de 81 ile engelli aracı gönderiliyor. Zaten bu araçlarda ilk etapta gelen 8 il arasında bizim ilimizde vardı. İşte Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’da bu engelli aracı ile vatandaşı evinden alıp, spor salonlarına taşıyor. Bu takdirlik bir durumdur, kendilerini kutluyorum” dedi.

12 YIL ÖNCE ENGELLİLER DIŞARI ÇIKAMIYORDU

Oniki yıl önce Engelli vatandaşların evlerinden dışarı çıkamadıklarını ve kendi dünyaları ile başbaşa kaldıklarını belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Hükümetimizin engelliler konusunda yaptığı çalışmalar ve hizmetler takdire şayandır. Hükümetimizin engelliler konusundaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu ülkede 12 yıl öncesinde engelliler evinden çıkamıyordu. Hükümetimizin engellilere ve yakınlarına aylık bağlaması bilinçli eğitimler vermesi engellilere bakış açımızın değişmesine neden oldu. Engelliye hizmet vermek hem inancımızın gereği hem de görevimiz. 

Eskiden engelli vatandaşlar külfet olarak görülüyordu. Bu olumsuz görüşler AK Parti hükümeti sayesinde silindi” şeklinde konuştu. Palandöken Spor Salonu’nda düzenlenen eşofman ve ayakkabı törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Proje Yürütücüsü Yaser Taşkesenlioğlu ile sporcuların yakınları ve Basketbol Antrenörü Melih Cinislioğlu katıldı.