SAĞLIK Haber Girişi : 18 Haziran 2016 13:08

Engellilere 32 milyon TL evde bakım ücreti ödendi

Engellilere 32 milyon TL evde bakım ücreti ödendi
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'nce, il genelindeki 7 bin 338 engelliye 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla 32 milyon 191 bin TL evde bakım desteği sağlandığı bildirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu ifade etti.
Zil, engelli vatandaşların, insan onuruna yakışır biçimde hayatın içinde yaşama hakkının, temel evrensel haklar arasında yer aldığını belirtti.
İl Müdür Vekili Zil, , ülkelerin gelişmişlik düzeyinde engelli nüfusa sağlanan yaşam standardının ve sunulan hizmetlerin çok önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.
Erzurum'da engellilere yönelik 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla 32 milyon 191 bin TL yardım yapıldığını anlatan Zil, şöyle konuştu:
"2015 yılında Erzurum'da engellilere 71 milyon 295 bin 928 TL destek sağlandı. 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla 32 milyon 191 TL'lik ödeme yapılmıştır. Söz konusu ailelere aylık ortalama 6 milyon TL ödeme yapılıyor. Engellilerin yaşadığı problemler, sorun olmaktan çıkıp sosyal boyutlarıyla herkesi ilgilendiren bir durum haline gelmiş olup bu konuda sosyal çözümler üretilmiştir. Bu kapsamda Erzurum'da 7 bin 338 engellinin evde bakım hizmetinden, 285 engelli de bakım merkezi hizmetinden faydalanıyor. Bu hizmet kapsamında ise aylık 440 bin lira destek sağlıyoruz. Ayrıca bu hizmet kapsamında yapılan müracaatların 30 iş günü olan tamamlanma süresi 15 iş gününe kadar indirilmiştir. Yine 2016 yılında verilen engelli kimlik kartları ile birlikte toplam engelli kimlik kartı sayısı 5 bin 178'e ulaşmıştır''
Engelliler konusunda önem verdikleri bir diğer konunun da 'erişilebilirlik' olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zil, "Bütün yaşam alanlarının engelli ve yaşlılarca erişilebilirliği hedefiyle çalışmalarımız devam etmektedir. Kentteki Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yaptığımız denetimlerde 625 yaşam alanının bu anlamda incelemesi yapıldı." dedi.
Etiketler : engelli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.