ERZURUM Haber Girişi : 04 Eylül 2016 15:13

Enerji yatırımına FETO ENGELİ

Enerji yatırımına  FETO ENGELİ
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da 22 ili kapsayan yeni "teşvik paketi"nin çıkarılacağını söyledi. İş dünyasını heyecanlandıran bu müjdenin sevinci uzun sürmedi.
Ucunda para olan her hortum FETÖ'ye bağlanmış!

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da 22 ili kapsayan yeni "teşvik paketi"nin çıkarılacağını söyledi. İş dünyasını heyecanlandıran bu müjdenin sevinci uzun sürmedi. Çünkü, FETÖ'cü yüzlerce korsan şirket, Doğu ve Güneydoğu'da yapılması planlanan maden ve enerji yatımlarının lisanslarını büyük ölçüde ele geçirmiş durumda!
15 Temmuz'da giriştiği askeri darbenin geri püskürtülmesi ve devletin duruma vaziyet etmesinden sonra, hemen her gün ve her saat insanın tüylerini diken diken eden korkunç planlarla karşılaşıyoruz. İşte bu planlardan birisi de, Başbakan Yıldırım'ın, "Doğu ve Güneydoğu'ya yeni teşvik paketi açacağız" şeklindeki açıklamasının peşine ortaya çıktı. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği müjdenin ardından harekete geçen iş dünyası, Doğu ya da 
Güneydoğu'da madencilik veya enerji üzerine yatırım yapmak istese de bunun hiç de kolay olmadığı gerçeğiyle karşılaştı.

FETÖ yıllar önce bu günün  planlarını yapmış!

Çünkü vaktiyle devletin en kritik ve en stratejik noktalarını ele geçirmiş olan terör örgütü FETÖ, ileride hangi illere hangi yatırımların yapılacağını bildiği için özellikle günümüz dünyasında popüler olan yatırım alanlarını örgüt üyelerine ait şirketlere tahsis etti! Diyelim ki bir yatırımcısınız ve Güneydoğu'da ya da Doğu'da her hangi bir ilde madencilik veya enerji üzerine bir yatırım yapmak istediniz. İzleyeceğiniz yol, Enerji Bakanlığı'na başvurup 
lisans talebinde bulunmaktır. Siz de bunu yapıp meşru yolları izliyorsunuz. Size verilen cevap şu: Talep ettiğiniz yerde, sizden önce başka bir şirketin yatırım lisansı var! 

Paranız olsa da yatırım yapamazsınız

Bu sebeple elinizde milyon dolarınız da olsa siz, o alanda yatırım yapamazsınız. İllâ da "ben bu ile bu enerji yatırımını yapmak istiyorum" diye ısrar ederseniz, bakanlık bürokratları size müthiş bir çözüm yolu(!) öneriyorlar!. "Git filanca şirketin sahipleriyle konuş kabul ederlerse onların lisansını al!" Peki o filanca şirket yüzde seksen oranında kim? İşte işin püf noktası da zaten burası. Çünkü yönlendirildiğiniz o şirket, FETÖ'ye ait! Yani FETÖ'nün sizi soyması için kurulan kumpasın kucağına oturmuş oluyorsunuz!

50 bin liraya alınan lisans 5 milyon dolar!

Lisansların fiyatı, yapacağınız yatırım ya da yatırım alanının çapına göre değişiyor. Misal; vaktiyle FETÖ şirketlerine en çok 50 bin liradan lisansı verilen bir enerji yatırımı için tahsisi yapılan alanın  lisansına sizden 5 milyon dolar isteniyor! Başbakan Yıldırım'ın çok samimi duygularla dile getirdiği teşvik paketi, kimilerinin yatırım yapma hevesini kursağında koyarken kimilerini de sevindiriyor! 
Bu yüzden gerçek yatırımcıyı korsanların ve terör örgütünün elinden kurtarmak adına önce şu lisans ve tahsisler yeniden gözden geçirilmeli ve FETÖ'cü şirketler ayıklanmalıdır.

Etiketler : fetö
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.